Metróállomást neveznének el Trumpról Izraelben

2017. december 27. 20:44

„A következő megálló: Donald J. Trump”

2017. december 27. 20:44

Donald Trumpról akarja elnevezni egy tervezett jeruzsálemi metróvonal egyik állomását Yisrael Katz izraeli közlekedési miniszter – adja közre a Politico helyi lapokra hivatkozva.

Katz ötletének apropójául természetesen Donald Trump Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő határozata szolgált. A terv szerint a „Donald John Trump, nyugati fal” állomás a Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő gyorsvasút egyik földalatti megállója lenne – a projekthez ugyanis 700 millió dollár értékben két, Jeruzsálem alatt futó, felszín alatti állomást is hozzácsapnának, ezek egyike viselhetné az amerikai elnök nevét.

A közlekedési miniszter bízik abban, hogy ötletét sikerülhet elfogadtatnia, ám annak megvalósítása körülményesebb lehet: a jeruzsálemi Templom-hegy ugyanis nemcsak a zsidóság, de a muszlimok számára is különös jelentőséggel bír.

(Fotó: MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2017. december 28. 07:43
Ha az elismerő határozat értelmi szerzőjéről akarják elnevezni a megállót, akkor inkább "Washingtoni zsidó lobbi" legyen az állomás neve.
sersem4
2017. december 27. 21:27
Az jó. De az még nem a végállomás, tehát az utána következő megállót mondjuk nevezhetnék Harmadik Világháborúnak is.
Bölcs Ész
2017. december 27. 21:01
A libsik szerint Izraelben is bevezették a nácifasizmust.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!