Felgyújtotta magát egy volt buddhista szerzetes Tibetben

2017. december 28. 11:13

Felgyújtotta magát és meghalt Tibetben egy volt buddhista szerzetes, így tiltakozva a tartomány kínai megszállása ellen.

2017. december 28. 11:13

Felgyújtotta magát és belehalt sérüléseibe egy volt buddhista szerzetes, a 30 éves Knope – közölte szerdán a Nemzetközi Kampány Tibetért nevű szervezet. Idén ő volt a hatodik ember, aki lángba borította magát.

A szervezet közleménye szerint a Konpe nevű volt tibeti szerzetes még december 23-án végzett magával Ngabában, és másnap belehalt égési sérüléseibe. Loszang Szenge, az indiai Dharamszalában székelő emigráns tibeti kormány elnöke biztosnak nevezte, hogy az önégetés „kétségbeesett üzenet volt a kínai kormánynak” a tibetiek rossz helyzete miatt a tartományban. 

Az önégetés a kínai megszállás elleni tiltakozás legszélsőségesebb formája. 2009 óta Knope volt a 152. ember, aki így tiltakozott a tartomány megszállása és az önkényuralom ellen. A korábban független Tibet 1951 óta áll a Kínai Népköztársaság uralma alatt.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!