Facebook: A közösségi média árt a mentális egészségnek

2017. december 18. 10:56

A Facebook elismerte, hogy a közösségi média ártalmas a mentális egészségre nézve, ugyanakkor állítják, boldogabbak lesznek azok a felhasználók, akik egyre több tartalmat töltenek fel és osztanak meg a felületükön – írja a Times.

2017. december 18. 10:56

A Facebook végre elismerte, hogy a közösségi média ártalmas a mentális egészségre nézve, ugyanakkor állítják, boldogabbak lesznek azok a felhasználók, akik egyre több tartalmat töltenek fel és osztanak meg a felületükön – írja a Times.

A Facebook korábban soha nem ismerte el, hogy a közösségi médiának ártalmas hatásai is lehetnek, de egy most hétvégén közzétett blogbejegyzésben azt írták, hogy bizonyos formái a közösségi média használatának mégis járhatnak negatív következményekkel.

„Általában amikor az emberek sok időt töltenek passzív információ befogadással, olvasnak, de nem kommunikálnak másokkal, utána arra panaszkodnak, hogy rosszabbul érzik magukat” – fogalmazott David Ginsberg, a Facebook kutatási igazgatója.

A Yale és a San Diegó-i Egyetem kutatásai már korábban kimutatták, hogy akik sokat kedvelik ismerőseik bejegyzéseit, később önértékelési gondokkal, kisebbségi komplexussal küzdhetnek majd.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2017. december 18. 12:01
A facebook szétveri a normális emberi kapcsolatokat, elhülyíti használóját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!