„Boldog születésnapot, hentesek!” – üzeni a Pussy Riot-tag az orosz titkosszolgálatnak

2017. december 20. 13:36

Nem volt jó ötlet az FSZB központja előtt tüntetni.

2017. december 20. 13:36

 

Moszkva központjában, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) központi épülete előtt letartóztatták az országban közismert provokatív punkzenekar egyik tagját, Maria Aljohinát – írja a The Moscow Times.

Aljohina az FSZB elődjének, a Cseka megalapításának 100. évfordulója alkalmából tüntetett. A Felix Dzserzsinszkij által alapított Összoroszországi Rendkívüli Bizottság (CSK, de az orosz népnyelvben a Cseka nevet kapta) a vörösterror egyik első intézménye volt Szovjet-Oroszországban. Jogutódjai között olyan intézményeket találunk, mint az 1934-ben felálló NKVD, vagy a II. világháború után alakult KGB, melynek a rendszerváltás után a jelenleg is működő FSZB vette át a helyét.

A Pussy Riot aktivistája a százéves születésnap alkalmából az FSZB moszkvai Lubjanka téren álló központja elé egy „Boldog Születésnapot, Hentesek” feliratú molinót tartott. A rendőrök Aljohinát az őt fotózó két fotóssal együtt a közeli rendőrőrsre szállították, de nem helyezték előzetes letartóztatásba.

Az FSZB Lubjanka téri épülete már a Cseka és a KGB központjául is szolgált.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. december 21. 14:31
7 hsz-ó volt eddig. Mind, azon az alapon, hogy O. Viktor megértően viszonyul hozzá, képesek egy minden szempontból negatív (és életveszélyes) figurát és rezsimjét támogatni. Kik maguk? Mik maguk? Emberek maguk?
vérgőz
2017. december 21. 09:25
Vol vannak az elmaradhatatlan csöcsök? Nőtt a Soros támogatás és már jut kabátra is a krokodil drog mellett?
C.Dömötör
2017. december 20. 14:24
Ezek a szerencsétlenek se tudják, hogy miként hívják fel mások figyelmét. Igazi nimolisták, hogy Molnár Ferenccel szóljak.
zakar zoltán béla
2017. december 20. 13:59
Sárosdi még nem tag?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!