Belgium a világon elsőként nőt nevez ki szaúd-arábiai nagykövetsége élére

2017. december 19. 18:41

A kinevezéssel világos üzenetet küldenek a nők helyzete miatt sokat bírált Szaúd-Arábia számára.

2017. december 19. 18:41

Belgium a világon elsőként nőt fog kinevezni szaúd-arábiai nagykövetsége élére – jelentette a belga sajtó kedden. A VRT flamand közszolgálati televízió tájékoztatása szerint Dominique Mineur, aki jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben teljesít szolgálatot, jövő nyártól fogja betölteni a nagyköveti posztot Rijádban.

Névtelenséget kérő belga kormányzati források szerint a kinevezéssel „világos üzenetet” küldenek a nők helyzete miatt sokat bírált Szaúd-Arábia számára. Belgium jövőre Véronique Petit személyében nőt küld nagykövetként Iránba is, ahol ugyancsak meglehetősen korlátozottak a nők jogai.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2017. december 20. 08:24
Ezek egyszerűen hülyék. Világos üzenet? Mi ezen a világos?
tom hagen
2017. december 19. 22:54
Bűntetésként? Csak nem bevándorlás ellenes?
balsors
2017. december 19. 20:44
Nemsokára a Belgiumban megválasztott muszlim kormány elrendezi a női dolgot.
Gregorius
2017. december 19. 20:44
Ha a fiatal trónörökösön múlik, örömmel fogják üdvözölni. Mert ez az ember érzi azt, hogy hiába ők a Szent Helyek őrzői, az országot, (a trónöröklést, a töménytelen herceg hatalmát etc.) valamennyire modernizálni kell, komolyabb saját iparral, szolgáltatásokkal, mert ha nem, maga az ország ott fog tartani az olaj után, mint 1930-ban, egy sivatagi terület tevékkel és lovakkal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!