Ausztria: megszületett a Néppárt-Szabadságpárt koalíció

2017. december 16. 00:14

Lezárta kormánykoalíciós tárgyalását az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt (FPÖ) Ausztriában: a felek mindenben megegyeztek, hamarosan megalakul a kormány.

2017. december 16. 00:14

A Der Standard jelenti: lezárult Ausztriában a választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt (FPÖ) kormánykoalíciós tárgyalássorozata. 

A két párt vezetői, Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache bejelentette: megegyeztek a következő öt évre szóló közös kormányzásról.

Kurz szombaton felkeresi Alexander Van der Bellen szövetségi elnököt, hogy tájékoztassa a döntésről. A hétvégén a nyilvánosság megismerheti a néppárti-szabadságpárti koalíció kormányprogramját.

Sebastian Kurz leendő kancellár elmondta: csökkentenék az adófizetők terheit, erősítenék a biztonságot és fellépnének az illegális bevándorlás ellen. 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2017. december 16. 17:18
Valószínű, hogy az Kurz kormánynak is meg kell küzdenie a ballib médiával. A 16 órakor kezdődött sajtótájékoztatóra az ORF2-es csatornán mindössze egy órát szántak. Ami alatt a kancellár és Strache alkancellár ismertette a programjukat, és a minisztereket. Azután a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítójának a kérdésére és Kurz válaszára futotta az időből. További, feltehetően érdekes kérdéseket és a válaszokat már nem láthatták a nézők-hallgatók. Az első kérdésben máris sorra kerültek például Tusk kezdeményezései (nemcsak a kvóták), amiket Kurz röviden, de pozitívan minősített.
antioxi
2017. december 16. 14:44
Isten hozta ismét Ausztriát Közép-Európában ahol történelmi helyük volt és van.
Szívemből magyar
2017. december 16. 12:13
Az osztrákok talán egyedüliek Nyugat-Európában, akik nem vesztették még el a józan eszüket és élni akarásukat.
öszödibeszéd
2017. december 16. 11:34
Herzliche Glückwünsche, Herr Kurz, und viel Erfolg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!