Kiadták az elfogatóparancsot Puigdemont leváltott katalán elnök ellen

2017. november 02. 22:34

Európai elfogatóparancsot adtak ki Carles Puigdemont leváltott katalán elnök ellen – jelentette be csütörtök este a belga VRT állami adóban a politikus ügyvédje.

2017. november 02. 22:34

Kiadták az európai elfogatóparancsot Carles Puigdemont leváltott katalán elnök ellen – jelentette be csütörtök este a belga VRT állami adóban a politikus ügyvédje. Paul Bekaert elmondta, hogy a spanyol bíróság helyet adott az ügyészség kérésének és kezdeményezte európai elfogatóparancs kiadását a leváltott elnök és kormányának négy, hétfő óta Belgiumban tartózkodó tagja ellen.

Az ügyvéd beszámolt arról is, hogy beszélt a volt elnökkel, aki „olyan volt, mint mindig, nem volt sem többé, sem kevésbé harcos és magabiztos”. Vagy csütörtökön éjjel, vagy pénteken, szólni fog a katalán néphez televízión keresztül – tette hozzá. Puigdemont Belgiumban marad és teljes mértékben együtt fog működni a belga hatóságokkal az eljárás során – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. november 03. 07:37
A baszkok megalapították az ETA szervezetet. A Katalánoknak most már csak a BASZKI megalakítása van hátra.
Text adósság
2017. november 03. 07:34
A spanyol kormány is egy életen keresztül szégyelli majd ezt az elfogató parancsot. Kádár is a Nagy Imre elfogató parancsába örült bele, meg Mécs Imre is. Mind ketten beléptek az MSZP-be.
rajgy
2017. november 03. 07:32
........... a migrációnak szembeszegülő katolikus spanyolokat ............ ??? Azért vitték diadal-menetben a Real Madridhoz a szélhámos röszkei szír edzőt?
rajgy
2017. november 03. 07:14
Nemrég a románok ugyanígy akarták Budapestről Marko Attilát. http://www.maszol.ro/index.php/belfold/46934-nem-tagadhatja-meg-marko-attila-kiadasat-budapest
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!