Filmbe illő felvételen az észak-koreai katona szökése

2017. november 22. 20:41

A férfi négy lövést kapott és két liter vért veszített, de szökése sikeres volt.

2017. november 22. 20:41

Ahogy azt már a Mandiner is megírta, november 13-án sikeresen szökött át egy észak-koreai katona a szigorúan őrzött demarkációs területen Dél-Koreába. Bár a dezertáló katonát többször is meglőtték az észak-koreai hadsereg katonái, annak mégis sikerült olyan mélyen a demilitarizált övezet területén belül hatolni, hogy már a kommunista diktatúra hadserege sem merte követni.

Most az ENSZ tűzszünetért felelős parancsnoksága közölte a csodával határos módon sikeres szökésről készült videofelvételt. A menekülés egészen filmbeillő: a katona először autóval menekült, majd miután a demilitarizált övezethez már egészen közel került, terepjárója elakadt. 
A 24 éves férfi ezután futva folytatta szökését, ekkor lőtték meg az északi hadsereg katonái. A dezertőr négy lövést kapott, és két liter vért veszített – ezután mentették meg a dél-koreai hadsereg katonái.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2017. november 24. 09:57
Látszik, hogy az USA-ban élsz. Jobban tudod, hogy mi van É-Koreában, mint az ottaniak, meg attól is, hogy mi van Amerikában . Egyébként - kivételesen - megnéztem néhány é-koreai videot, képeket. Igaz, csak a fővárosukat lehetett látni, de ott nagyon modern épületek vannak. Bp-t példul előzi, de Pozsonyt, Prágát, Bécset is. Mutattak egy hotelt. Vagy 70 emelet magas, piramis alakú. Persze, a nyugati komment azonnal jött: a világ legcsúfabb hotelja. Ha Nyugaton épül, akkor a legmodernebb lenne. Hagyjuk békén az é-koreaiakat. jobban járnak, mint ha az igazi demokráciát exportáljuk oda. Mint ahogy mi is jobban jártunk volna az igazi demokrácia nélkül. .
Csigorin
2017. november 23. 16:00
- Hogy döntik el Észak-Koreában, hogy kinek jut vacsora? - Ec-pec Kim ehetsz!
KannibálTatárÚr
2017. november 23. 11:26
Micsoda véletlen!!! Egy szökött katonát követ a kamera! Pedig nem is tudták, hogy szökni fog. A Dél-Koreába szökött mennekültek között háromszor akkora az öngyilkosságok száma, mint a déliek között. Ennyire örülnek a szabadságnak.
Ultima Ratio
2017. november 23. 05:40
Micsoda félelmetes bemutatója a profi és jól képzett északi hadseregnek. Mint egy jól olajozott gép. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!