Túszokat ejtett egy fegyveres Angliában

2017. október 22. 18:49

Vasárnap este egy magányos, fegyveres férfi ejtett túszokat Birmingham közelében egy kisváros bevásárlóközpontjában. A rendőrség tájékoztatása szerint nincs szó terrorcselekményről.

2017. október 22. 18:49

Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában. A Birminghamtől keletre fekvő város rendőrsége a Twitter üzenőportálon közzétett tájékoztatásában vasárnap este először csak annyit közölt, hogy folyamatban lévő incidensről van szó, nem sokkal később azonban ezt kiegészítette azzal, hogy az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz.

A rendőrség kérte a lakosságot a helyszín elkerülésére. Szemtanúkat idéző, hivatalosan nem megerősített médiabeszámolók szerint egy férfi egy puskával bement a bevásárló- és szabadidőközpont bowling-pályájára, és ott állítólag két alkalmazottat tart fogva. 

Más beszámolók szerint viszont a felfegyverkezett férfi többeket durva hangon, káromkodva felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is. Az egyik szemtanú a Sky News hírtelevíziónak azt mondta: olyan értesüléseket hallott, hogy az illető előzőleg összeveszett valakivel a szabadidőközpont mozijában. A rendőrség lezárta a környéket, és fegyveres rendőri egységek is megjelentek a helyszínen.

A szabadidőközpont közelében egy mentőhelikopter is leszállt, de nem sokkal később távozott. A mentőszolgálat beszámolója szerint az incidensben eddig senki nem sérült meg. A Bermuda Park nevű központban éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

(MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2017. október 22. 21:48
Drónnal altatólövedéket bele és vége.
zolka50.50
2017. október 22. 21:20
Már vége van. Elfogták. http://www.dailymail.co.uk/news/article-5005927/Bowling-alley-lockdown-armed-man-takes-hostages.html
Text adósság
2017. október 22. 20:48
Legújabb: "A tanúk szerint a támadó a 40-es éveiben járó férfi, aki egy lefűrészelt csövű puskával támadt. A bowlingterem két alkalmazottját ejtette túszul, az egyiküket maga előtt tolta, amikor a rendőrökkel tárgyalt." Én úgy tudtam ha lefűrészelik a puskának a csövét kiesik belőle a lőszer.
Dénia
2017. október 22. 19:55
Hát ez igen érdekes. A tegnapi müncheni késes ámokfutó sem volt terrorista, a származásáról és vallásáról meg nincsenek információk. A mai terrorcselekmény sem terrorcselekmény. Reméljük ez nincs összefüggésben azzal a brüsszeli utasítással, amit az újságíróknak adtak ki. Hogy mit kell írni a bevándorlásról, meg a terrorizmusról, valamint a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!