A török haderő megerősítette, hogy katonái beléptek Idlíb tartományba

2017. október 09. 12:13

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint a török harci járművek Atmahnál átlépték a szíriai határt, majd a katonák tűzpárbajt vívtak a Tahrír es-Sám szélsőséges milicistáival.

2017. október 09. 12:13

A török haderő hétfőn megerősítette, hogy katonái vasárnap beléptek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományba, amely az Ankara támogatta Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) mérsékelt lázadói mellett részben a Tahrír es-Sám dzsihadista szövetség ellenőrzése alatt áll – jelentette az NTV török hírtelevízió a török haderő hétfői közleményére hivatkozva.

A közlemény szerint a török katonák vasárnap felderítő tevékenységet végeztek a térségben. A jelentés ugyanakkor nem tisztázza, hogy a küldöttség hol lépte át a határt pontosan. Nyugat-európai hírügynökségek vasárnap szemtanúkra és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivista szervezetre hivatkozva azt jelentették, hogy török harci járművek Atmahnál átlépték a szíriai határt, majd a katonák tűzpárbajt vívtak a Tahrír es-Sám szélsőséges milicistáival.

Török hivatalos források eddig csak arról számoltak be, hogy a török tüzérség vasárnap leadott néhány ágyúlövést a dél-törökországi Hatay tartományból Idlíb irányába, hogy így segítse a szövetséges SZSZH előrenyomulását a szélsőséges milicisták ellen.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2017. október 10. 11:34
addig jó, míg ölik egymást.
röviden
2017. október 09. 13:07
Lesz még Szíria , Ciprus, Mezopotámia a Török Birodalomé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!