Politikailag inkorrekt: a nemváltó műtétet megbánókat akart kutatni, elutasította az egyetem

2017. szeptember 26. 14:20

A politikai inkorrektségre való hivatkozással utasította el a Bath Spa angliai egyetem egy hallgatója kutatási témáját: James Caspain a nemváltó műtétet megbánó transzneműekből írta volna dolgozatát.

2017. szeptember 26. 14:20

Azzal utasította el egy hallgatója, James Caspian szakdolgozati témáját az angliai Bath Spa University, hogy az potenciálisan „politikailag inkorrekt”, valamint veszélyezteti az intézmény reputációját. 

Az 58 éves hallgató, aki már régóta céhes pszichoterapeutaként dolgozik, olyan transzneműekből írta volna a dolgozatát, akik megbánták a műtétet – írja a LifeSiteNews és a Sunday Times. Caspian praxisában elsősorban transzgender személyekkel foglalkozik. 

Olvassa el ezt is: Miért kellenének transzneműek a hadseregekbe?

A nemváltó műtéteket illetően úttörő Johns Hopkins Kórház két volt vezetője, az eredetileg műtétpárti John Hoopes és utódja, John Meyer is azzal köszönt le: nem láttak még igazán sikerre vezető operációt vagy hormonkezelést, a páciensek problémái nem oldódtak meg azután sem.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2017. szeptember 26. 15:28
A PC manapság nem több a cenzúránál. Mindez fejlettnyugatéknál. Szánalmas.
péterx
2017. szeptember 26. 14:39
Avagy : az egyetem-es emberi szellem fellegváraiban is léteznek a szellem nyomoroncai...
kispufi
2017. szeptember 26. 14:36
nem cenzúra, nem véleménydiktatúra, nem. politikai korrektség, ennyi. akik meghonosították, időnként Orwellről és 1984-ről szoktak mennydörögni. nyilván azért, mert jól tudják, miről (új)beszélnek.
balint60
2017. szeptember 26. 14:32
Egek ura! Hogy kerül a mandi kiemelt oldalára egy ilyen, még bulvárban is minuszos hír?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!