Két orosz konzulátus bezárását rendelte el az USA

2017. szeptember 01. 13:25

Kiüríti San Francisco-i konzulátusát Oroszország, mert az Egyesült Államok egy washingtoni és egy New York-i konzuli hivatal szombati határidővel való bezárására szólította fel Moszkvát.

2017. szeptember 01. 13:25

Oroszország felszólítást kapott az Egyesült Államoktól, hogy washingtoni és New York-i konzulátusa egy-egy hivatalában szüntessék be tevékenységét. Ez a lépés válasz lehet Moszkva azon júliusi határozatára, mely 755 fővel csökkentette az amerikai diplomáciai képviseletet országukban – közölte az Euronews.

Az oroszok megkezdték a San Francisco-i konzulátusuk kiürítését, amit az USA döntése alapján szombatig kell befejezniük. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház sajtótitkára az amerikai döntést határozott, de méltányos lépésnek nevezte. Nyilatkozata szerint javítani kívánnak a két ország kapcsolatán, és minden erre irányuló lehetőséget megfontolnak.

Az orosz oldalon Szergej Lavrov külügyminiszter vette fel a kapcsolatot amerikai kollégájával, Rex Tillersonnal, és sajnálkozását fejezte ki az USA döntése miatt. A két külügyminiszter várhatóan személyesen is egyeztet szeptemberben, az ENSZ-közgyűlés általános vitájának alkalmából, vélhetőleg New Yorkban. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!