Katalán kampányzáró

2017. szeptember 30. 12:21

Kampányzáró nagygyűlést tartottak Katalóniában.

2017. szeptember 30. 12:21

Kampányzáró nagygyűlést tartottak Katalóniában, ahol vasárnap törvénytelen referendumot tartanak a Spanyolországból való kiválásról – írja az Euronews.

A regionális kormányzat vezetője szerint máris győztek. A szeparatisták családostul foglalták el a szavazóköröket, abban a reményben, hogy így a rendőrség nem fogja kiüríteni a törvényellenes szavazásra használt helyiségeket.

Körülbelül hatvanezren jelezték, hogy ottalvós bulikat tartanak az iskolákban, sportolással és közös főzéssel töltik az időt, azt remélve, hogy a rendőrség nem viszi el őket. A nagy becsben tartott katalán rendőrség, a Mossos ígéretet is tett arra, hogy nem fognak erőszakot alkalmazni, de a spanyol kormány az ország többi részéből is bevet majd rendőröket.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. október 02. 10:11
Csak bámulok a spanyol kormány hülyeségén, mert.. 1. Ha nem avatkozik be, mondhatja, hogy alkotmányellenes, felesleges, értelmetlen a népszavazás. És semmire sem kötelezi a (spanyol) kormányt. A téma egy idő után ellaposodik. 2. Ráküldte a katalánokra a barom rendőrséget. Történt, ami történt, vagy 400 sebesült, összetört anyagi eszközök, világraszóló fényképek, videók. És csak felpiszkálták a katalánok dühét. Ez volt a legrosszabb döntés, aminek a hatása még évekig tart, ki tudja milyen következményekkel. (Kíváncsi leszek a következő Barcelona-Reál Madrid meccsre.)
mokány
2017. szeptember 30. 22:12
Ha, a "global wirtcsaft" nem ellenezné, akkor mehetne. Röviden Big Brother ellenzi a népszavazást. Nem az EU dönt, mert az EU is meg van szállva katonailag. Az USA most triplázza .
még fokozza
2017. szeptember 30. 13:26
Ilyet lehet? Csak úgy kivívja egy nép a szabadságát?
békalepcse
2017. szeptember 30. 13:02
Nem értem a demokráciát. Egy szavazás hogy lehet törvénytelen, ha az nyilvános? Lehet nevezni vélemény-nyilvánítónak, de törvénytelennek?... Ezt is csak a nagyondemokraták tudták kitalálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!