NATO-főtitkár: Fontos a párbeszéd Oroszországgal

2017. július 13. 14:32

Jens Stoltenberg főtitkár szerint „őszinte és hasznos” megbeszélést folytattak a NATO-Oroszország Tanács csütörtöki ülésén.

2017. július 13. 14:32

Az alapvető nézetkülönbségek dacára fontos a párbeszéd a NATO és Oroszország között, a feszültséggel terhes időkben is nyitva kell tartani a kommunikációs csatornákat – emelte ki Jens Stoltenberg, a katonai szervezet főtitkára a NATO-Oroszország Tanács csütörtöki ülését követően.

Az észak-atlanti szövetség főtitkára brüsszeli sajtóértekezletén közölte: „őszinte és hasznos” megbeszélést folytattak, amelynek az ukrajnai és az afganisztáni helyzet, illetve a katonai tevékenységek átláthatósága és kockázatcsökkentése volt a középpontjában.

Idén már másodjára, tavaly pedig háromszor ült össze a bizalomépítés jegyében 2002-ben létrehozott tanács, amely 2014-ben, Oroszország ukrajnai beavatkozása után egy ideig nem ülésezett.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. július 13. 16:49
Hátha még nem is provokálnák, cseszegetnék, akkor milyen jó lenne.
mokány
2017. július 13. 15:57
valahogy el kell adni az Európában állomásozó amerikai haderő megháromszorozását. Európának nem érdeke a válogatás nélküli bevándoroltatás. Amerika gazdáit viszont sürgeti az idő.
zakar zoltán béla
2017. július 13. 15:08
Tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!