Náci relikviákat találtak egy argentin műgyűjtőnél

2017. június 21. 15:57

Az argentin hatóságok feltehetően eredeti náci, részben Hitler személyéhez köthető emléktárgyakra bukkantak egy Buenos Aireshez közeli ház titkos helyiségben. A rendőrség véleménye szerint a tárgyakat egy vagy több magas rangú náci hozhatta a sok háborús bűnös menedékéül szolgáló országba a második világháború után.

2017. június 21. 15:57

Az Interpol Beccar elővárosban, egy gyűjtő otthonában talált rá a csaknem 75 tárgyra, amelyről a hatóságok úgy vélik, hogy Németországban élő magas rangú nácik tulajdonát képezte a második világháború idején – közölte a Múlt-kor. A gyűjtemény a legnagyobb ilyen típusú kollekció, amelyet a dél-amerikai országban valaha találtak.

A rendőrség szerint a kollekció egyik legjelentősebb darabja egy fotónegatív, amelyen a Führer látható egy ahhoz hasonló nagyítóüveggel a kezében, amelyet a dobozokban találtak.

„Történészeket is megkérdeztünk, és azt a választ kaptuk, hogy ez bizony az a nagyító, amelyet Hitler használt” – nyilatkozta az argentin szövetségi rendőrség vezetője, aki hozzátette, hogy nemzetközi szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

A relikviákról készült képgaléria itt érhető el.

(Fotó: Natacha Pisarenko)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. június 22. 14:30
Nem az az érdekes, hogy találtak hanem, hogy a Hitlerhez köthető személyes tárgy, hogyan kerül Argentínába, mivel Hitler elvileg nem ott halt meg.
Akitlosz
2017. június 21. 19:05
Na és ebben mi a bűncselekmény? Mi köze van ehhez az Interpolnak meg a rendőrségnek? Ez nem csempészet. Az akkori német állam engedélyével, sőt kifejezett szándékával kerültek ezek a tárgyak Argentínába.
reflex
2017. június 21. 18:47
Izraelben naponta bukkannak fel bizonyíthatóan eredeti cuccok. ez pár használati eszköz lófütty :-)
orion
2017. június 21. 17:41
Ja, mellékesen Izraelben hatalmas gyűjtői köre van a III. Birodalom relikviáinak. Szóval az argentin kormány sápítozása a holokausztról (mintha csak abból állt volna a II. v.h.) elég selejtes hozzáállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!