Megkezdődtek a Brexit-tárgyalások

2017. június 20. 08:44

Nagy-Britannia mély és különleges kapcsolatot szeretne az Európai Unióval a Brexit után is, de a szabad piacból mindenképpen kilép.

2017. június 20. 08:44

Nagy-Britannia mély és különleges kapcsolatot szeretne az Európai Unióval a szervezetből való kilépés után. London azonban ragaszkodik az uniós közös piac elhagyásához, mert csak így tudja korlátozni az uniós bevándorlók számát, ezt  David Davis brit brexit-főtárgyaló mondta Brüsszelben a kiválásról szóló első hivatalos tárgyalás után.

 

Michel Barnier, az unió főtárgyalója azt hangsúlyozta: egy  rendezett kilépés alapvető fontosságú, de az óra ketyeg. Mint leszögezte: az Egyesült Királyságnak nem lesznek a tagállamokkal megegyező jogai és előnyei. De biztos abban, hogy közös érdek a megegyezés a 27-ek és az Egyesült Királyság között egy új partnerségről.

Mindkét fél fontosnak nevezte, hogy az északír határ átjárható maradjon és gyorsan megegyeznének az állampolgárok jogairól is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2017. június 20. 10:51
Ha nem tudjuk még idejében megváltoztatni az EU-t konföderációra, akkor a Britek nagyon jól döntöttek! Miről is szól a magországbeliség és a többsebesség? Manapság így hívják azokat az államokat, amelyek vezetői önként lemondanak a nemzetállami formáról, hogy összegründolják az Európai Egyesült Államokat. Hát köszi nem! Voltunk mi már "szövetségbe forrt szabad köztársaság". Először a szubszidiaritás jegyében egységesítik a jogot, majd azt mondják, hogy nincs többé szükség nemzeti törvényalkotásra. Egyszer csak elvárás lesz majd, hogy feleslegesek a nemzeti parlamentek amikor ott az EU-parlament és a bizottságok. A proliknak szépen beadják, hogy drága fenntartani és ezzel gyakorlatilag megszűnnek majd a szuverén államok. Kötelező közös valuta, adóharmonizáció, közös haderő felállítása, mellyel egyidejűleg leszerelik a nemzeti hadseregeket. És máris kész az új birodalom. Hol vagyunk már az eredeti mézesmadzagtól, miszerint az EU-t egy egységes piac miatt hozták létre, így biztosítva a személyek, áruk, szolgáltatások és tőke szabad áramlását. Migránsokkal, EU-n belüli munkavállalással és a turizmus fokozásával intenzíven elkezdték homogenizálni a tagországokat. Közben masszív kampány folyik egyfajta európai identitás megteremtésére. Láthatja mindenki, hogy még pár éve a kőkeményen piaci alapon működő reklámipar szigorúan gazdasági okok miatt nem jelentetett meg egyáltalán más rasszbéli reklámarcokat, mára a multik szinte tolják az arcunkba őket. A nemzetállamokban a munkahelyeken, egyre inkább mindennapossá válik az angol nyelv használata. Ezt segíti elő, hogy ha már van egy idegen nyelvű kolléga, a kedvéért már angolul fog folyni a munka. A cél az, hogy a nemzetállamok anyanyelvét másodlagos nyelvvé fokozhassák le. Jól érzékelhető ez a folyamat. Kell-ez nekünk?
aleb19
2017. június 20. 10:19
brexit tamogato majd vadul brexites neolibsi szornyelladefrasz es bandaja pofara esett es most probalja a hatalmat atmenteni ...puha brexit lesz azaz kb semmi nem valtozik csak gbp-t gyengitettek be igy a szegenyek egyre jobban szegenyednek mivel ez a neolibsik elsodleges szandeka
atila68
2017. június 20. 09:19
Már lezárulnia kellene nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!