Jól megy a kaszinó-biznisz Makaónak

2017. június 01. 14:02

A világ egyik legnagyobb kaszinóközpontja, az „Ázsia Las Vegasaként” emlegetett Makaó 24 százalékkal növelte bevételét idén májusban.

2017. június 01. 14:02

Makaó, a világ egyik legnagyobb kaszinóközpontja 24 százalékkal növelte bevételét idén májusban, bár elemzők csak 15-20 százalékos növekedést vártak. Kína területén kizárólag az „Ázsia Las Vegasaként” emlegetett szigetállamban legális a szerencsejáték.

A kínai gazdaság 2014-es, ötéves mélypontjáról erősödik vissza, ez a folyamat pedig a játékosokat is visszavonzza a dél-kínai területre. Az elmúlt hónap bevétele meghaladta a 2,8 milliárd dollárt a makaói kaszinóközpontban – írja az Euronews.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. június 01. 21:19
Vajna tavaly 5 milliárdot keresett a kaszinóin. Azokon a kaszinókon, amelyeket az állam "szívességből" neki adott. http://index.hu/gazdasag/2017/05/31/5_milliardot_keresett_a_kaszinomonopoliuman_andy_vajna/
Akitlosz
2017. június 01. 17:52
A rulettnál tisztességesebb szerencsejáték nem igazán van. 1/37 azaz csak 2,7% a szerencsejáték szervező és az állam átlagos haszna. A lottón meg kb. 55%, Hát nagyon nem mindegy.
Akitlosz
2017. június 01. 16:57
Mert ott értenek az üzlethez. Makaó nem állam, csak különleges státuszú terület Kínán belül A helyi lakosság is jól jár, mert tilos Makaóra munkaerőt importálni, így magasak ott a fizetések. Nálunk ilyen sincsen. Ezzel szemben Magyarország a kaszinó üzlet a Fidesz maffia kezében van, az országnak nem hoz hasznot. Nem tehetséges vállalkozók üzemeltetik, hanem Fidesz bérencek. Nem Magyarországnak adóznak, hanem Luxemburgnak. Makaón ezt természetesen nem tudnák megcsinálni, a kínai állam ilyent nem tűr el. Pedig a szerencsejáték üzlet is lehetne az egyik kitörési pont. Elvileg. Mert gyakorlatilag Magyarországon sajnos semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!