Indiai származású, meleg, konzervatív kormányfője lesz Írországnak

2017. június 02. 20:30

Leo Varadkar személyében egy indiai származású, 38 éves, meleg orvos-politikus lehet Írország következő miniszterelnöke a konzervatív Fine Gael párt színeiben.

2017. június 02. 20:30

Leo Varadkar lehet Írország következő miniszterelnöke, miután a távozó Enda Kenny után őt választották a kormányzó konzervatív Fine Gael párt elnökének.

Az 1979-es születésű Varadkar indiai bevándorló szülők gyermeke: orvos édesapja Bombayből érkezett az országba. Leo Varadkar szintén orvosi egyetemet végzett, az elmúlt években az egészségügyi miniszteri posztot is betöltötte a Fine Gael-kormányban.

Varadkar nyíltan vállalja homoszexualitását, orvos partnerével él együtt. A politikus támogatta a melegházasságról szóló 2015-ös írországi népszavazást, ahol 62 százalékos többség állt ki a melegházasság bevezetése mellett.

Leo Varadkar hamarosan megtörténő kormányfői megválasztása után az ország történetének legfiatalabb, s egyben első migráns hátterű és első meleg miniszterelnöke lehet. Enda Kenny eddigi kormányfő támogatásáról biztosította utódát.

Összesen 290 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2017. június 04. 10:00
Ha az írek ilyen liberálisok, akkor meg kellene kérdezni, hogy befogadnak-e pármillió menekültet.
áfonya
2017. június 04. 06:30
https://888.hu/article-kisteherauto-hajtott-a-gyalogosok-koze-londonban. Újabb terror Londonban: halottak és sérültek is vannak Egy fehér furgon behajtott a járókelők közé London központi hídján. A gázolásban sokan megsérültek, a rendőrség szerint több mint egy ember meghalt. Emellett a híd egyik végénél lévő étteremben több ember megkéselt két másikat. És egy harmadik incidens is történt Londonban, Vauxhallba hívták a rendőrséget. A hatóságok három, vélhetően fegyveres gyanúsítottat köröznek. A rendőrség terrortámadásként kezeli a London Bridge-nél történteket.
Akitlosz
2017. június 03. 19:50
No és ugyan mitől konzervatív? Mi benne a konzervatív? Mit konzervál? Miben más, mint egy liberális? Füllel hallhatóan jobban megy neki az angol nyelv, mint az ír.
ottapont
2017. június 03. 18:17
Minden nemzetnek olyan vezetői vannak, aminőt érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!