Így néz ki az Iszlám Állam által lerombolt mecset

2017. június 24. 14:53

A videót maga a terrorszervezet tette közzé a moszuli mecset maradványairól.

2017. június 24. 14:53

Videót tett közzé az Iszlám Állam annak a moszuli mecsetnek a romjairól, amelyet szerdán robbantottak föl. A XII. századi Nagy an-Núri mecset és ferde minaretje az iraki város jelképének számított, mindkettőt a földdel tették egyenlővé. Egyébként Abu Bakr Bagdadi, a terrorszervezet vezetője három évvel ezelőtt éppen ebben a mecsetben kiáltotta ki az Iszlám Állam kalifátusát, miután megszállták Moszult.

A dzsihadista szervezet állítása szerint nem ők, hanem egy amerikai légitámadás rombolta le az épületet, de az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció szerint ez hazugság.

Haider al-Abadi iraki miniszterelnök is azt mondta: az ősi mecset elpusztításával az Iszlám Állam hivatalosan is beismerte vereségét. Az épületet feltehetőleg azért pusztították el, mert az iszlamisták inkább látják romokban, mint az ellenség kezén – közölte az Euronews.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. június 25. 05:25
Egy bizonyos szempontból hasonlítanak a kommunistákra, meg a liberálisokra.
annamanna
2017. június 24. 17:07
"Az épületet feltehetőleg azért pusztították el, mert az iszlamisták inkább látják romokban, mint az ellenség kezén" Ki az ellenség? Azok az iraki emberek, akik továbbra is látogatták volna a mecsetet?
Rugo
2017. június 24. 17:00
Európában kellene mindet a földdel egyenlővé tenni.
Kanóc
2017. június 24. 16:53
Elfelejtették kiplakátolni: "Ha Moszulba jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!