Hitler szülőházán vitatkoznak

2017. június 23. 19:58

Az ingatlan korábbi tulajdonosa szerint alkotmányellenes, hogy az osztrák kormány kisajátította a házat.

2017. június 23. 19:58

A náci diktátor Braunau am Innben található szülőháza hosszú ideje jogi viták tárgya. Hitler szülőházának korábbi tulajdonosa ugyanis alkotmányellenesnek tartja, hogy az osztrák kormány kisajátította a házat, így akadályozva meg, hogy az neonácik zarándokhelye legyen. A volt tulajdonos januárban nyújtott be keresetet az alkotmánybírósághoz, a kisajátítást lehetővé tévő törvény megsemmisítését kérve.

Az egykori tulajd ügyvédje a testület előtt most azzal érvelt, hogy az államtól beérkezett vételi ajánlatok alacsonyak voltak, a legjobb esetben is csak annyit kínáltak érte, mint egy átlagos házért. A tárgyalások sosem jutottak el a komolyan vehető szakaszig, az állam szinte mindent megakadályozott. Szerinte egy szigorú bérleti szerződés lehetne a megoldás.

Az osztrák belügyminisztérium képviselője ugyanakkor azt mondta az alkotmánybíróság előtt, hogy Ausztriának vállalnia kell történelmi felelősségét, és ennek része Adolf Hitler szülőháza – tudósított az Euronews az ügy állásáról.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2017. június 24. 12:11
A múltat végképp eltörölni...
annamanna
2017. június 24. 05:34
A Buckingham palota pedig az antidemokrata, feudalizmus-hívő royalisták zarándokhelye, javaslom, rombolják le, és sóval hintsék be a helyét! A washingtoni Fehér Házat a rabszolgatartók építették, aki azt csodálja, az egy rasszista, rabszolgatartó, nőket elnyomó történelmi múlt varázsába kapaszkodik! Lerombolni, a helyét sóval behinteni! A templomok az inkvizíció emlékművei! Lerombolni, sóval behinteni! Az állatkertek az elnyomás helyei! Lerombolni, sóval behinteni! A börtönök az elnyomás helyei! Lerombolni, sóval behinteni! Az iskolák megtörik a gyerekek egyéniségét! Lerombolni, sóval behinteni! Az NDK területe cakkpakk az elnyomásra emlékeztet! Lerombolni, sóval behinteni! Az összes várat, kastélyt, és mindent, ami tíz évnél régebben épült, lerombolni, sóval behinteni! Utoljára, bár először kellett volna említeni: a náci haláltáborokat hogyhogy nem dózerolták el? Nem probléma, hogy zarándokhelyekké váltak?
Hóvirágcsempész
2017. június 24. 00:09
Hitler nem volt rossz arc , sokmindenben egyetértek vele. Sajnos, túl nagy lett az önbizalma, és ez okozta vesztét.
zakar zoltán béla
2017. június 23. 21:55
Verhofi Lunacekkel vegye meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!