Folyamatosan nő a londoni tűzvész áldozatainak száma

2017. június 19. 15:03

Az elmúlt napokban jelentősen emelkedett a múlt szerdai tűzvészben elhunytak száma.

2017. június 19. 15:03

Hétfő délelőtt 79-re emelkedett azoknak a száma, akik életüket vesztették vagy eltűntek a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban múlt szerda hajnalban kitört tűzvészben – írja a Telegraph. Stuart Cundy rendőrparancsnok szerint azonban egyre kisebb növekedésre lehet számítani. A helyi rendőrparancsnok könnyeivel küszködve írta le, milyen pusztítást végzett a tűz a 24 emeletes toronyházban. Kiemelte viszont, hogy öt olyan ember is épségesen előkerült, akiről eddig azt hitték, hogy eltűntek a lángoló pokolban.

A Grenfell Tower tragédiája hatalmas válsággá terebélyesedett az elmúlt napokban, utat adva a felháborodott tömegek kritikáinak és tiltakozásainak.

Pénteken tüntetők hatoltak be a londoni Kensington and Chelsea kerület tanácsának épületébe, hogy tiltakozzanak amiatt, hogy a tűzvész károsultjai nem kaptak biztosítékokat lakhatásuk mielőbbi megoldására.

Theresa Mayt is számos bírálat érte azért, ahogy a teljesen kiégett toronyház katasztrófájára reagált. A brit miniszterelnök sokáig nem találkozott a károsultakkal, amit minisztere biztonsági okokkal magyarázott. May ígéretet tett arra, hogy az otthonukat elvesztők három héten belül lakáshoz jutnak, és jóval jelentősebb támogatást kapnak, mint eddig.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2017. június 20. 10:42
az aldozatok szama nem emelkedik igazabol... csak folyamatosan adagoljak ezt a kommunikacios trukkot gyakran hasznaljak...napokig 6 halotrol beszeltek ...mikor a tuzoltok mar az elso nap elmondtak, hogy a lepcsohazban hullak tucatjai akadalyoztak oket a mentes alatt
bispora
2017. június 19. 15:32
Egyetlen gondolat csupán: képzeljük el, hogy ez a szerencsétlen tragédia Japánban történik. Lenne e hírértéke a méltósággal sorban állóknak? Csak Nyugat-Európát nehogy Katrina hurrikán, vagy nagy erejű földrengés sújtsa- mert az őslakosok nagyon megszívják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!