Brit védelmi miniszter: Erősödött a NATO-val szembeni „orosz agresszó”

2017. június 15. 16:44

Michael Fallon románai látogatása során elmondta, hogy növekedett az „orosz agresszó” a NATO déli és keleti határán.

2017. június 15. 16:44

Az elmúlt három évben folyamatosan erősödött a NATO-val szembeni „orosz agresszió”, ami megerősíti, hogy az észak-atlanti szövetség helyesen döntött 2014-ben az új gyorsreagálású alakulat létrehozásáról – jelentette ki Michael Fallon brit védelmi miniszter csütörtökön Bukarestben.

Fallon kétnapos romániai látogatása alkalmából megbeszélést folytatott Gabriel Les román nemzetvédelmi miniszterrel. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón elmondta, az ukrajnai Krím félsziget 2014-es önkényes elcsatolása, a kelet-ukrajnai válságba történő orosz beavatkozás, az orosz propaganda jelenléte több nyugati ország választási kampányában mind azt mutatják, hogy növekedett az „orosz agresszió”, ami különösen a NATO déli és keleti határán érezhető.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultra2015
2017. június 15. 21:41
Szarkeveresben a romanok mindig benne vannak...
kohazi
2017. június 15. 20:46
Mikor a lengyelek dörgölőztek amerikához Kalinyingradban átállították a stratégiai fegyvereket ,nem tartott sokáig,és nem került sokba.A sok hülyének viszket a tenyere, nem lehet győztes.
Jack
2017. június 15. 20:33
Így lehet fenntartani a feszkót és még több fegyvert eladni.
C.Dömötör
2017. június 15. 19:39
A NATO megígérte Gorbacsovnak, hogy nem fognak terjeszkedni. Ez volt az ára, hogy az oroszok beleegyezzenek a németek NATO tagságába. Az egyesült németekről van szó (1990). Ezt később letagadták, de volt olyan becsületes német, aki ezt elismerte. Baker az akkori külügyminiszter (USA), azt is megígérte, hogy a NATO sohasem fog támadni, csak védekezni, és egy centimétert sem szán a terjeszkedésre. A folytatás ismert, 12 új tagállam, agresszió Jugoszláviában, Koszovóban. Líbia, Afganisztán, Szíria bombázása. Az Ukrajnai puccs előkészítése, és véghezvitele. Ha a békét akarták volna, akkor aznap, amikor a Varsói Szerződés feloszlott, a NATO-nak is követnie kellett volna. De arra nem is gondoltak. Aljas egy bagázs. Ne feledjük, az európai újságok kb. 80% az ellenőrzésük alatt van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!