Tudta a CIA, hogy Moszkva bele akart nyúlni az elnökválasztásba

2017. május 24. 10:46

John Brennan, a CIA korábbi igazgatója elmondta: már tavaly nyáron tudtak arról, hogy Moszkva megpróbálja befolyásolni Trump javára az elnökválasztást.

2017. május 24. 10:46

Már tavaly nyáron tudott arról az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, hogy Moszkva megkísérli befolyásolni a 2016-os amerikai elnökválasztást. Erről John Brennan, a CIA korábbi igazgatója beszélt a washingtoni szenátus hírszerző bizottságában tartott meghallatásán.

Figyelmeztettem Alexander Bortnikovot, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatóját hogy ha Oroszország folytatja ezt a gyakorlatot, az tönkreteszi Washington és Moszkva kapcsolatait. Ahogy az várható volt, Bortnikov úr tagadta, hogy Oroszország bármilyen módon is befolyásolni próbálná az amerikai elnökválasztást, azt állítva, hogy Washington megszokásszerűen Moszkvát vádolja az ilyen tettekkel”  – mondta a volt CIA-vezető.

Az amerikai hírszerző ügynökségek januárban jutottak arra a következtetésre, hogy Moszkva a republikánus Donald Trump javára igyekezett befolyásolni a voksolást, a többi között a demokraták emailjeinek feltörésével és kiszivárogtatásával. Moszkva mindvégig cáfolta a vádakat.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykutya
2017. május 25. 07:22
"Open Society" a la Moscow.
Akitlosz
2017. május 24. 18:29
No és a CIA hol mikor milyen választást nem próbált meg befolyásolni a történelme folyamán? Kérem sorolni! - Miért nincsenek Washingtonban puccsok? - Azért, mert ott nem működik amerikai nagykövetség. / Haiti vicc /
Max Wünsche
2017. május 24. 18:21
Hónapokkal korábban tudta a CIA,hogy Szaddamnak vegyi fegyverei vannak,de 2003 óta nem találják.
1000bocs
2017. május 24. 16:04
Tehát nem az a probléma, hogy a demokraták milyen mocskos játékokat űznek, hanem az ha kiderül. És nyilván az oroszok meghekkelték a választásokat, hisz az elképzelhetetlen hogy az emberek nem az álomlédi Klingonnéra szavazzanak. Olyan nincs. Ez valami tévedés. Mondjuk Klingonné a világ minden pénzét előre eltette zsebre, köztük arab és orosz pénzeket is. Majd meghálálom ha eljön az ideje alapon. Az ártatlanságát pedig bizonyítja a sok ember akit eltettek láb alól, illetve az hogy tízezrével kelett kitörölni a maileket. Szorgalmas egy banya, na. Mindazon sumákságok után amit ez a némber elkövetett, az a csoda hogy volt ember aki rá szavazott. Mondjuk a genderszakosok és a transzművészek tuti, a buziművészek is... de normális ember biztos nem szavaz egy ilyen sáros alakra. Ahhoz valami mély, zsigeri gyűlölet vagy agybaj kell hogy valaki őt akarja elnöknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!