Putyin-Merkel csúcs: nem született megoldás az ukrajnai válságra

2017. május 02. 20:53

A csecsenföldi melegek üldözése és a Jehova Tanúi betiltása ellen emelt szót Angela Merkel német kancellár, amikor meglátogatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Szocsiban. Putyin reményét fejezte ki, hogy más országok nem avatkoznak be az orosz belpolitikába. A kelet-ukrajnai konfliktus rendezésében nem történt előrelépés.

2017. május 02. 20:53

„Az Oroszország ellen bevezetett európai szankciók feloldása csakis a minszki megállapodások végrehajtása esetén lehetséges” – jelentette ki Angela Merkel német kancellár, miután kedden Szocsiban megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A közös sajtótájékoztatón Merkel ugyanakkor rámutatott, hogy „nem történt haladás a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésében”.

A kancellár közölte, hogy a tárgyaláson a csecsenföldi melegek jogainak biztosítására kérte Putyint, miután a sajtóban jelentések jelentek meg a csoport tagjainak üldöztetéséről. A német kancellár hangoztatta a civil szervezetek és a gyülekezési jog fontosságát, és szót emelt az Oroszországban a közelmúltban betiltott egyház, a Jehova Tanúi mellett. A tavalyi amerikai elnökválasztás orosz hackerek által történt állítólagos megzavarását firtató kérdésre válaszolva Putyin hangoztatta, hogy Oroszország sohasem avatkozik be más országok politikai életébe. Reményét fejezte ki, hogy a többi állam is tartózkodik majd Oroszország esetében.

(MTI)

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. május 04. 08:15
A valamikori aktualitások megmaradtak, de kiegészültek "nagyon fontos" elemekkel is. http://ktkj.blog.hu/admin/post/edit/7121603
ciprióta
2017. május 04. 07:52
Merkel látogatásának egyetlen célja az orosz elnök ismételt sarokba szoritása a közelgő csucsértekezlet előtt, az oroszoknak tudniuk kell,hogy nem történt változás sem az ukrán , sem a sziriai politikai döntések vonatkozásában és az orosz gazdaság példátlan tőkehiány mellett a jövőben sem kap majd nyugati hiteleket, sőt Kina sem kapkodja el a dolgot , nem ad külső forrásokat az orosz elnöknek. Putyin előtt válaszut áll, az idei évben vagy bedől és kapitulál a dőntő kérdések vonatkozásában, vagy az elnökválasztási évben ,azaz jövőre egy komoly polgárháboru indulhat orosz belföldön a szociális éhinség következtében . Nincs pénz semmire, haldoklik a gazdaság, nyugdijrendszer, egészségügy, napi rendszerességüvé váltak a kisebb-nagyobb zavargások tüntetések.
csurcsányi
2017. május 03. 16:22
Azért "eredménytelenül "megegyeztek a gázsszállitásról és az áramlat II-ről!
khomeini
2017. május 03. 13:48
Olyan nagy baj nem lehet ezzel a Putyinnal, ha mindössze a csecsen buzik sanyarú sorsa és a Jehova Tanúi betiltása érdemelt említést Merkel részéről. Ennyi gikszer még egy ejrópai értelemben vett mintademokráciában is összejön. Nem értem, hogy akkor miért démonizálják annyira Orbánnal kapcsolatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!