Pártelnök is lett Erdoğan

2017. május 22. 12:50

Utoljára 1950-ben fordult elő Törökországban, hogy a köztársasági elnök egyben pártelnök is legyen, de a népszavazás most lehetőséget adott erre Erdoğannak is.

2017. május 22. 12:50

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnököt választotta elnökének a török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja. Erdoğan csaknem három év kihagyás után került vissza a párt élére, ami azt követően vált számára lehetségessé, hogy az áprilisi 16-ai népszavazáson ha csak egy hajszállal is, de az elnöki jogkör kiterjesztését támogatók voltak többségben.

A referendum után két héttel Erdoğan belépett a kormánypártba, egy hónap múlva pártelnökké választották. Utoljára 1950-ben volt példa arra Törökországban, hogy a köztársasági elnök egy személyben pártelnök is legyen – közölte az Euronews.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!