Így jelentette be Trump a szíriai légitámadást

2017. április 07. 07:48

Az USA nemzetbiztonsági érdekével magyarázta Donald Trump, amiért a keddi szíriai vegyifegyveres támadást követően légicsapást rendelt el egy szíriai légibázis ellen.

2017. április 07. 07:48

Mint megírtuk: cirkálórakétákkal lőtt egy szíriai légibázist az amerikai haditengerészet a Földközi-tengerről. Donald Trunp a támadást a keddi vegyifegyveres támadást követően rendelete el. Mint a döntést bejelentő sajtótájékoztatón elmondta: erről a légibázisról indított vegyifegyver-támadást a szíriai kormányhadsereg a héten. Márpedig az Egyesült Államok biztonságának szempontjából alapvető fontosságú, hogy

megelőzzék, illetve megakadályozzák az ilyen típusú fegyverek használatát

– mondta az amerikai elnök. Kétség sem fér hozzá – magyarázta -, hogy Szíriában tiltott vegyifegyvereket vetnek be, Vagyis Damaszkusz megszegi a vonatkozó nemzetközi egyezményt és semmibe veszi az ENSZ Biztonsági Tanácsának figyelmeztetéseit. Nyilatkozatát azzal fejezte be, hogy isten óvja Amerikát és az egész világot.

 

Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete nem sokkal korábban óva intette Washingtont attól, hogy rakétatámadást indítson Szíriában válaszul a hét elején történt gáztámadásra. Korábbi sajtóhírek szerint egyébként Washington számos országot előre tájékoztatott erről a támadásról, de Oroszországot nem. A Pentagon viszont azt közölte, hogy értesítették Oroszországot a támadásról, többször is beszéltek az akció előtt az orosz hadsereggel, és célpontjaik között sem szerepelt orosz érdekeltség.

Moszkva egyébként úgy látja: nem a szíriai rezsim áll a keddi, több mint 70 halálos áldozatot követelő gáztámadás mögött, hanem az történt, hogy egy bombázó eltalálta a felkelők egyik lőszerraktárát, ahol vegyifegyverek is voltak.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. április 07. 20:49
Én a vizsgálatok híve vagyok, mert tudom, hogy ami késik, nem múlik. http://ktkj.blog.hu/2017/04/07/az_usa_sziriai_tamadasa
Morgen
2017. április 07. 12:33
Mindig a megrendelő a fontos! Biztosan Aszad rendelte meg ezt a vegyi támadást?
Samott
2017. április 07. 10:05
Tokos republikanus elnokot akartatok, megkaptatok.
rosszkutya
2017. április 07. 09:53
Most már végre rend lesz mint Irakban és Líbiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!