Éhségsztrájkolnak a menedékkérők a békéscsabai zárt táborban

2017. március 13. 18:35

A menedékkérők azért folyamodtak az éhségsztrájkhoz, hogy a külföldi sajtó is foglalkozzon velük, és minél előbb kiszabadulhassanak a befogadó központból, ahol már hat hónapja vannak bezárva.

2017. március 13. 18:35

Éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Az M1-en elhangzottak szerint a központban jelenleg mintegy százan vannak, azt azonban nem tudni, hogy mennyien kezdtek éhségsztrájkba.

A tiltakozást a menekültek a legnagyobb közösségi oldalon hirdették meg, illetve a sajtóhoz is eljuttattak egy nyilatkozatot, amelyben azt írják, hogy testi és lelki betegségektől szenvednek és többen az öngyilkosság elkövetését fontolgatják. Hozzátették, hogy az éhségsztrájkkal azt akarják elérni, a külföldi sajtó is foglalkozzon velük, hogy minél előbb kiszabadulhassanak a befogadó központból.

Az M1 megszerezte a tiltakozók nyolc pontját, amelyben egyebek mellett az olvasható, börtönben tartják őket, miközben a háború és a halál elől menekülnek. Hozzátették, már hat hónapja vannak a központban, és nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk. Szerintük a magyar kormány lábbal tiporja az emberi jogokat, és „pszichológiai háborút visel” a menedékkérők ellen. (MTI)

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik