Rálőttek egy ukrán katonai gépre egy orosz fúrótoronyból

2017. február 01. 21:49

Meglőttek egy ukrán katonai teherszállító repülőt egy orosz fúrótoronyból, mely az Oroszország által elcsatolt Krím-félszigetnél áll. Az ukrán haditengerészet szóvivője szerint a gép nem sértett sem légteret, sem jogszabályokat, így a lövés ellenére folytatják a megkezdett hadgyakorlatot.

2017. február 01. 21:49

Rálőttek egy ukrán katonai teherszállító repülőgépre szerdán a Fekete-tenger felett az Oroszország által elcsatolt Krím félszigetnél egy fúrótoronyból.

Az AN-26-os gépet – amely gyakorlórepülést végzett – egy találat érte, személyzete nem sérült meg. Az ukrán fegyveres erőknél közölték, hogy a gép burkolatán egy három centiméteres lyukat ütött a lövedék, amelyet az előzetes szakértői vizsgálatok alapján egy 5,4 kaliberű PK golyószóróból lőttek ki.

Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter a Facebookon fotókat tett közzé az eltalált repülőgépről, amelyeken jól létható a lövés ütötte lyuk. A tárcavezető jelentést tett az esetről Petro Porosenko ukrán elnöknek.

Tovább mérgesedik a viszony

Az incidens tovább mérgezi a múlt vasárnap óta a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kiéleződése óta az eddiginél is feszültebbé vált viszonyt Kijev és Moszkva között.

Oleh Csubuk, az ukrán haditengerészeti erők szóvivője a 112 hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte, hogy a gép gyakorlatozás közben nem követett el sem légtér-, sem jogszabálysértést. Kijelentette, hogy folytatják a haditengerészeti gyakorlatot, beleértve a repüléseket is, és a hadgyakorlat helyszínén nem kívánnak változtatni. Ukrán sajtóhírek szerint a gép, amelyre rálőttek, a térségben felfedezett egy orosz rakétairányító radarállomást.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. február 02. 12:45
Orosz barataink...........
csuka
2017. február 02. 09:03
Szerintem egy bányából lőttek, a föld alól...
gonterl
2017. február 02. 08:33
A rakétairányító radarállomások felfedezésére szolgáló műszereket szállító repülőgépeket, nem kémrepülőgépeknek, hanem teherszállító repülőgépeknek nevezzük.
Akitlosz
2017. február 02. 00:44
Azt a hírt persze megint nem közli a sajtó, hogy az ukránok megint lövik Donyecket. Igen egyoldalú a "szabad világ" sajtója. Még szerencse, hogy nincsen cenzúra! Mi lenne, ha lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!