Ezért büdös a Trump-sztori

2017. január 12. 12:20

A történet jelen állása szerint semmi sincs bizonyítva. Sem az, hogy Trump az oroszok embere, sem az, hogy amit Steele összegyűjtött, az szemenszedett hazugság. Minden elképzelhető és akár az ellenkezője is.

2017. január 12. 12:20
Dezső András
Dezső András

„Az, hogy a Steele által gyűjtött információk egy része vagy akár egy jelentős része igaz lehet, éppen annyira valószínű, mint az, hogy a benne szereplő adatok nagy része kamu, akár tudja ezt a volt brit hírszerző, akár nem. Simán benne van a pakliban az a pofonegyszerű történet is, hogy adott egy üzleti hírszerző, aki kap egy megbízást és jó pénzért elvállalja. Nem feltétlen számít arra, hogy az általa írt »jelentés« főszereplője valóban az Egyesült Államok elnöke lesz, arra sem, hogy az anyag valaha is nyilvánosságra fog kerülni, veszélyeztetve ezzel a forrásait, arra pedig végképp nem, hogy a sajtóban őt magát és a cégét is néven nevezik. Megírja a dolgozatát, felveszi a pénzt és hátradől. Egy ilyen embernek maga a rémálom, hogy az általa gyűjtött információkat egy egész világ megpróbálja ellenőrizni és darabokra szedni. Az biztos, hogy üzleti hírszerzőként a karrierje ezzel véget ért.

(...)

A történet jelen állása szerint semmi sincs bizonyítva. Sem az, hogy Trump az oroszok embere, sem az, hogy amit Steele összegyűjtött, az szemenszedett hazugság. Minden elképzelhető és akár az ellenkezője is. Szörnyű érzés ez azoknak, akik a tényeket szeretnék megismerni, de az információs háború már csak ilyen, márpedig ennek a történetnek a hibrid háború is az egyik kontextusa, a titkosszolgálatok pedig a főszereplői. Akár az is elképzelhető, hogy az oroszok végig figyelemmel kísérték Steele munkáját, a forrásait dezinformálták, majd ölbe tett kézzel várták, hogy a média ráharapjon egy olyan történetre, amit később ízekre tudnak szedni Trumpék.”

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2017. január 13. 14:26
A tisztánlátás okán: Dezső Andrást (Index) a CIA fizette idáig.
2017. január 12. 20:37
Azt hiszem, lassan az index is eltűnik, mint a népszabadság, mert hülyeségeket irkál... Rosszindulatú firkászai tönkre teszik ezt a valamikor normális lapot.
2017. január 12. 18:53
Az Index formája: Hibás fordításban nagy semmi. Megmondhatnák a megbizójuknak, hogy ebben az országban a kutyát sem érdekel az amerikai elnökválasztás.
kjkj945
2017. január 12. 17:40
Da büdös .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!