Van der Bellen már azelőtt nyert, hogy megszámolnák a levélszavazatokat

2016. december 04. 20:08

Alexander Van der Bellen a leadott szavazatok 51,68 százalékával vezet az ausztriai elnökválasztás vasárnap tartott megismételt második fordulóját követően a hivatalos, előzetes eredmények szerint. A levélszavazatokat még nem számolták meg.

2016. december 04. 20:08

Megérkezett az osztrák elnökválasztás előzetes, a levélszavazatok nélküli eredménye. Eszerint a függetlenként induló volt zöld pártelnök, Alexander Van der Bellen a voksok 51,68 százalékát szerezte meg, míg az FPÖ jelöltje, Norbert Hofer 48,32 százalékot.

Az előzetes adatok szerint a választópolgárok 64,6 százaléka járult az urnák elé vasárnap. Az ily módon leadott szavazatok közül Van der Bellen mintegy 2,1 millió kapott. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt által támogatott jelölt 48,32 százalékot ért el, amely 1,92 millió voksot jelent. Mintegy 700 ezer szavazatot azonban levélben adtak le, ezeket majd csak hétfőn reggel kilenc órákor kezdik el összeszámolni.

A már a levélszavazatokat is tartalmazó becslés szerint Van der Bellen győzelme ennél nagyobb arányú, a postázott voksokkal együtt 53,3 százalékon áll a zöld jelölt. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik