Exit poll: Van der Bellen vezet az osztrák elnökválasztáson

2016. december 04. 17:26

Az első exit poll szerint Alexander Van der Bellen vezet az osztrák elnökválasztáson.

2016. december 04. 17:26

Véget ért a megismételt elnökválasztás Ausztriában. Az első exit poll adatok szerint Alexander Van der Bellen vezet Norbert Hofer előtt. A SORA közvélemény-kutató intézet felmérése alapján Van der Bellen 53,6 százalékon áll, míg Hofer 47,3 százalékon. Az eredmények alapján a függetlenként induló Van der Bellen az első választáshoz képest növelni tudta a népszerűségét több választókörzetben is. 

Hivatalos részvételi adatok még nincsenek, hiszen az alkotmánybíróság döntése értelmében az urnazárásig nem hozhatnak nyilvánosságra olyan információkat, amelyek befolyásolhatnák a választás kimenetelét.

Ausztriában vasárnap mintegy 6,4 millió választópolgár döntött arról, hogy a következő hat évben ki legyen az ország elnöke.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2016. december 04. 18:28
Hofer nagyon higgadtan, normálisan nyilatkozik. Ö még fiatal, elötte a jövö.
cutcopy
2016. december 04. 18:07
Az FPÖ már el is ismerte vereségét, furcsa..
DADDY LOVES ME MORE THAN FOOTBALL
2016. december 04. 18:00
Kis picsa ország, akkora ,és annyian vannak ,mint Garbolcon ,csak felnagyítva...
Szívemből magyar
2016. december 04. 18:00
Az exit poll szerint hillary nyert, úgyhogy kb.ennyire mérvadó, egyébként se meglepő, hogy sokan nem merték megmondani, hogy Hoferre szavaztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!