Ha fontos a disznóvágás, kell a kerítés

2016. december 04. 09:56

Ha ez az életforma nektek valamennyire értékes, azt meg kell védeni, ha nem, akkor hagyjuk a fenébe. Ha fontos neked, hogy megtartsd ezt az életformát, meg a disznóvágást, kell valamit tenni ezért.

2016. december 04. 09:56
Castel C. Róbert

„Izraelnek is van problémája a menekültekkel, mi volt a válasz?

Építettünk egy jó kerítést.

Működik?

Tökéletesen. Volt egy komoly probléma. Felhúzták a kerítést a nyugati határon, most építik a keleti kerítést is Jordánia felé, és én nagyon jól érzem magam, ez pont olyan, mint az elválasztófal Ciszjordánia és Izrael között, ahol megszűntek az öngyilkos merényletek.

Működik, amit Trump is mondott, hogy Mexikó felől falat építenének?

Egy nagyon jó gondolat. Good fences – good neighbours.

A West Banken felhúzott fal megállítja az öngyilkos merénylőket?

Megállította.

Ez statisztikai tény?

Az. Nem olyasmi, amit én találtam ki, akkor még ott voltam rendőrtiszt, láttam is. Képzeld el, hogy úgy kellett volna védeni az egri várat a török ellen, hogy csak egy krétavonal a földön. Lehetséges lett volna? Ez ilyen egyszerű.

Magyarországon felhúztuk a fémkerítést, de igazából nagy tömegeket ez nem fog megállítani.

A kerítés az csak segédeszköz, kell férfi is a falakra, ahogy Dobó mondta volna.

Tehát kell egy politikai akarat, és ha szükséges, erővel kell védeni a falakat. Mi az alternatívája ennek? Képzeld el, hogy amit most látsz magad körül, az nincs. Hebronban, ami most egy nagyon vallásos muszlim hely, este 8 után nincs nyitva egy kávéház sem. Nem iszunk sehol kávét, nincsenek kint a nők. Tehát ha ez az életforma nektek valamennyire értékes, azt meg kell védeni, ha nem, akkor hagyjuk a fenébe, nem számít. Ha fontos neked, hogy megtartsd ezt az életformát, meg a disznóvágást, kell valamit tenni ezért.”

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik