Ezrek menekülnek Aleppó ostromának új hulláma elől

2016. november 28. 10:28

A szír kormányerők a felkelők központjának számító Aleppó több negyedét elfoglalták a hétvégén. A harcok következő hulláma elől több ezren menekültek el egy nap alatt az ostromlott negyedekből. A kormány buszokkal szállította a civileket, de sokan a kurdok által ellenőrzött városrészbe menekültek. Aszad elnök csapatai hamarosan bevehetik a várost.

2016. november 28. 10:28

A Bassár el-Aszad-párti kormányerők jelentősen előretörtek Aleppóban, a felkelők által uralt területek harmadát elfoglalva vasárnapig. A harcok sújtotta kerületekből ezrek menekültek el.

Elsődlegesen Az Aszad által ellenőrzött területekre menekültek, ahova a kormány buszokkal szállította a civileket – írta meg a Euronews. Helyiek beszámolója szerint a felkelők mesterlövészei a menekülőkre vadásztak.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja azt állítja, hogy tízezren menekültek el egy nap alatt az ostromlott területekről. Az emberjogi szervezet szerint hatezren a kurdok irányította Makszud sejk negyedbe menekültek.

Aleppó keleti része négy hónapja van ostromzár alatt, november közepén indított bombázások pedig súlyos humanitárius katasztrófát okoztak a 250 ezer fős városrészben. A kormányerők hat kerületet elfoglalva itt törtek előre a hétvégén.

A harcok jelenleg Szakúr és Hejdaríja negyedben folynak. A szír állami televízió szerint sikerült Aszad csapatainak visszafoglalnia Szakúrt, ezzel kettévágva a felkelők által ellenőrzött területeket.   

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2016. november 28. 14:59
Meg kell keresni, kik adtak el fegyvert a felkelőknek és az ISISNEK, aztán rettenetesen megbüntetni, vagyonukat elkobozni!Megvizsgálni idegen államok felelősségét, és arab államok fogadják be az arabokat!
Agnieszka
2016. november 28. 12:41
Még emlékszem, mikor évekkel ezelőtt amerikai illetékes azt nyilatkozta, h. az ISIS fölszámolása évtizedbe is telhet. Ez már akkor is nagyon furcsa volt, mert elég fura volt önmagában az ISIS föltűnése és nyilvánvaló, h. fegyvert pl. csak vehettek, mert gyáruk az nem volt. Azután folyhatott a szintén fura, de békés olaj üzletelés két TV közvetítette lefejezés között. Az Obama kormányzat sok sötét ügye között ez volt az egyik. Kétségtelen, h. az orosz föllépés volt a horrorban az első lépés a normalitás felé. És ennek még nincs egészen vége.
Mich
2016. november 28. 11:53
Remélem, hamarosan megszabadul ez a jobb sorsra érdemes város az Obama/CIA iszlamista terroristáitól!
Nannyó
2016. november 28. 11:39
"Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja" Ez mi ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!