Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A nigériai elnök elvesztette felesége támogatását

2016. október 14. 18:30

A nigériai elnök felesége, Aisha Buhari a BBC-nek azt nyilatkozta, nem támogatja, hogy férje újra induljon az elnökválasztáson. Az éppen Németországba látogató Muhammadu Buhari egy sajtótájékoztatón nevetve azt mondta, hogy a felesége az ő konyhájához tartozik. Az elnököt, az ország korábbi katonai diktátorát 2015-ben választották meg egy nagykoalíció élén – számol be az Al Jazeera.

2016. október 14. 18:30

A nigériai elnök felesége kijelentette: nem támogatja férje újraindulását a választásokon. Muhammadu Buhari elnök Angela Merkellel tartott sajtóértekezleten nevetve kommentálta felesége állásfoglalását: „Nem tudom, hogy melyik párthoz tartozik a feleségem, de az én konyhámhoz és az én nappalimhoz és az én másik szobámhoz tartozik.

Az elnök felesége Aisha Buhari a BBC-nek nyilatkozva kritizálta férje politikai munkáját és azt mondta: „hogyha továbbra is így alakulnak a dolgok, akkor 2019-ben nem fogok mellette kampányolni és a nőket arra kérni, hogy szavazzanak rá, ahogyan ezt korábban tettem. Soha többé nem fogok így tenni.

Buhari a 80-as években az ország katonai diktátora volt, majd negyedik próbálkozásra 2015-ben választották meg egy nagykoalíció élén az ország elnökének ezzel leváltva Goodluck Jonathant, az ország elnökét. Nigériában jelenleg a Boko Haram terrorszervezet okoz súlyos problémákat. A nigériai válság súlyosbodása és óriási éhínség várható, mivel az ország déli részén a fegyveres milíciák ellehetetlenítették a földművelést és megtámadták Nigéria olajvezetékeit.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. október 15. 08:19
Kellett neki olyat valasztania aki nem all mellette.
röviden
2016. október 14. 19:35
Majd hazamegy és móresre tanítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!