HC Strache: Olyan, mintha egy banánköztársaságban élnénk

2016. szeptember 13. 12:54

Gondoljuk csak át, miféle kritikák érkeznének Ausztriából, ha Magyarországon alakult volna ki ilyen helyzet, mondta az osztrák elnökválasztás elhalasztását követően az FPÖ elnöke.

2016. szeptember 13. 12:54

„Botrány! Ez a kormány vagy nem képes, vagy nem tud, vagy nem is akar időben megrendezni egy választást” – fakadt ki pártja videócsatornájának Heinz-Christian Strache. Az osztrák jobboldali populista FPÖ első embere azután, hogy hétfőn hivatalosan is bejelentette az osztrák belügyminiszter, hogy a levélszavazás körüli problémák miatt elcsúsztatják az eredetileg október 2-ára tervezett osztrák elnökválasztás harmadik fordulóját.

Strache szerint figyelemreméltó, hogy már megint a levélszavazatok körül robbant ki botrány, pártja ezért egyszer és mindenkorra le akar számolni ezzel a lehetőséggel, és az így történő szavazást csak a külföldön tartózkodó vagy élő osztrákok számára tenné lehetővé. Az FPÖ elnöke reagált az egyik elnökjelölt, Alexander Van der Bellen kijelentésére is, miszerint van annak egy bizonyos sármja, hogy csúszik a választás időpontja: „Emlékszünk még egy nyári interjújára, melyben arról beszélt, hogy van egy gond október 2-vel: akkor még nem tért vissza minden egyetemista.”

HC Strache szerint kicsit arra emlékeztet a kialakult helyzet, mintha Ausztria időközben banánköztársasággá alakult volna át: „Gondoljuk csak át, miféle kritikák érkeznének Ausztriából, ha mindez Ukrajnában vagy Magyarországon történt volna!”

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik