Ausztria: hibás szavazólapok miatt csúszhat a megismételt elnökválasztás

2016. szeptember 11. 10:46

Október 2-án megismételt elnökválasztást tartanának Ausztriában, most azonban kiderült: csaknem félmillió szavazólapot hibásan gyártottak le.

2016. szeptember 11. 10:46

Eddig másfélmillió szavazólapot küldtek ki azoknak az osztrákoknak, akik a lakhelyüktől eltérő helyen akarnak szavazni az október 2-ára kitűzött megismételt elnökválasztáson. Inogni látszik azonban az időpont, ugyanis kiderült, hogy sok szavazólapot hibásan gyártottak le, nem zár rendesen a boríték.

A belügyminisztérium közölte: aki észreveszi, hogy ilyen hibás szavazólapot kapott, szóljon, és kap újat. A belügyminisztérium egyébként hétfőre sajtótájékoztatót hirdetett az ügyben, az osztrák sajtó azt találgatja, hogy el fogják halasztani a megismételt választást.

Az elnökválasztás második fordulóját az Alkotmánybíróság döntése nyomán kell megismételni Ausztriában, a testület ugyanis helyt adott az FPÖ szavazatszámlálási szabálytalanságokkal kapcsolatos panaszának. Elsőre a Zöldek által támogatott Alexander van der Bellen nyert az FPÖ-s Norbert Hoferrel szemben, de csak nagyon szűken.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amayyudan2
2016. szeptember 12. 11:39
Következő körben meg a szavazólapok lesznek hibásak: csak Van Der Bellen neve lesz rajtuk, Hofer-t be sem lehet ikszelni. Nehogy már valamelyik köcsög náci félrejelölve szabotálja a "független zöld" kocsi zsidó győzelmét! Ennek a kijavítása minimum újabb másfél-két éves halasztást indokol majd, mert a fejlett demokratikus osztrák nyomdaipar még nem áll azon a szinten, hogy 1 böhömnagy gépsor fél nap alatt kiköpjön magából újabb egymillió, tenyérnyi méretű papírfecnit.
amayyudan2
2016. szeptember 12. 11:34
Bananenrepublik Österreich.
jklm
2016. szeptember 12. 09:51
kényelmetlen dolog a demokrácia, ha a nép nem azt akarja, mint a hatalom
states
2016. szeptember 12. 07:10
Na aki idáig nem értette, hogy ezek miért fogadták virágesővel Hitlert, és mégis szerintük ők a mintademokraták, most már legalább tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!