Szexizmus az olimpián

2016. augusztus 20. 16:35

A New York Times videójában Hosszú Katinka esetével példálózik és egy kutatás alapján azt állítja: a nők győzelme esetén rendszerint a házasság tényét emelik ki, míg a férfiaknál azt, hogy a legerősebb vagy leggyorsabb az illető.

2016. augusztus 20. 16:35

A Cambridge egyetem szakértői szavakat elemeztek, hogyan illetik a női és férfi olimpikonokat sikerük után. Úgy találták, hogy a férfi kifejezést háromszor gyakrabban használják a nő kifejezésnél, annak ellenére, hogy a nők a versenyzők 45 százalékát teszik ki – idézi a New York Times a kutatást.

A szavak, amelyek a férfi versenyzőket írták le, rendszerint arra utaltak, hogy az illető a legerősebb, vagy a leggyorsabb. A nők esetén azonban ezek az utalások a korukra, vagy a párkapcsolati státuszukra (házas, vagy nem házas) vonatkoztak.

A videóban azzal példálóznak, hogy az NBC csatorna riportere Hosszú Katinka győzelme után az edzőjét Shane Tusupot dícsérte, aki szerinte a győzelem felelőse. 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. augusztus 22. 01:01
Nem tűnik fel még az sem ezeknek az idiótáknak, akik nem mellesleg egyetemi kutatók, hogy a Hosszú Katinka férjét azért emeli ki az amerikai sajtó, mert az edzője és történetesen amcsi? Idióták.
Mátéka
2016. augusztus 21. 14:17
Szexizmus a nagyvilágban A nőt, ameddig nincs két mázsa és nem félhavonként vagy ritkábban mosakszik, megbecsülés és tisztelet övezi. A férfi, ha 25 évnél idősebb és nem sikeres, akkor emberi szemétnek minősül.
Csigorin
2016. augusztus 21. 10:35
A szolasszabadsag jegyeben mar megint cenzurazni akarjak ki mit mondhat
raber
2016. augusztus 21. 09:49
Egy jó párkapcsolat a legjobb háttér a nagy teljesítményekhez, semmi kétség. (Túl azon, hogy egy jó párkapcsolat maga is teljesítmény.) Szerintem Szász Emese is azt gondolta, hogy le vagytok sajnálva, ősszel férjhez megyek, és ha kedvem van, babázni fogok, és nem itt gürcölni. Ettől aztán elengedte a görcseit, a teljesítménykényszert, és mosolyogva, lazán végigverte a társaságot - csak úgy barátságból. Van valami a sportpszichológiában, csak tágabb értelemben, mint hogy a CD-ről azt hallgatom, hogy "meg tudod csinálni, te vagy a legjobb". Az a fontos, hogy tisztában legyek magammal (erősségek, gyengeségek), az értékrendemmel és jó viszonyban legyek önmagammal és a világgal -vagyis a helyemen a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!