Medvegyev szerint nem kizárt, hogy megszakítják a diplomáciai kapcsolatot Ukrajnával

2016. augusztus 12. 17:46

Fokozódik az orosz-ukrán helyzet: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök nem zárta ki az orosz-ukrán diplomáciai kapcsolatok megszakításának lehetőségét a Krím-félszigeten zajló feltételezett ukrán akciók miatt. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán jelentette be, hogy a Krímben ukrán diverzáns akciókat hiúsítottak meg, és ügynökhálózatot lepleztek le.

2016. augusztus 12. 17:46

Nem zárta ki az orosz-ukrán diplomáciai kapcsolatok megszakításának lehetőségét Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pénteken egy Szocsiban megrendezett fórumon. „Nem szeretném, ha ez lenne a vége, ám ha nem lehet másként hatást gyakorolni a helyzetre, az elnök talán hozhat ilyen döntést” - fogalmazott a kormányfő egy kérdésre válaszolva, amely azt firtatta, hogy megszakadhat-e a Moszkva és Kijev közötti diplomáciai viszony a krími ukrán diverziókísérlet után.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán jelentette be, hogy a Krímben ukrán diverzáns akciókat hiúsítottak meg, és ügynökhálózatot lepleztek le. Csütörtökön és pénteken az orosz televízióban bemutattak több diverzánsnak és ügynöknek mondott férfit, akik beismerő vallomást tettek.

Medvegyev az orosz állam és nép elleni bűncselekménynek nevezte az FSZB által jelentett feltételezett ukrán akciókat, és sürgette azok szervezőinek és végrehajtóinak felelősségre vonását. „Ahogyan Vlagyimir Vlagyimirovics (Putyin orosz elnök), csak a sajnálkozásomat tudom kifejezni amiatt, hogy ilyen tevékenységet egy hozzánk közel álló ország vezetése szentesített, tekintet nélkül arra, hogy kapcsolataink most nem a legegyszerűbbek” - mondta.

Medvegyev gyakorlatilag megismételte Putyinnak azt az állítását, amely szerint a történtekkel Ukrajna vezetői a belső problémákról próbálják meg elterelni a figyelmet. Az orosz kormányfő szerint az incidens mindkét nép számára „nagyon sajnálatos”, emellett „erkölcstelen”, valamint „mélységes sajnálatot és elítélést érdemel”.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. augusztus 13. 00:30
Megint megrongálták Ungváron Petőfi Sándor szobrát. http://podiji.ko.net.ua/?p=7141
Harangláb
2016. augusztus 12. 23:50
Nem értem, mit tökölnek annyit az oroszok?!? Mondja azt a KGB Putyinnak, hogy vegyi fegyverek vannak Porosenko egyik csokigyárában, aztán vonuljon be a Vörös Hadsereg megkeresni...Aztán maradjanak ott addig, míg az amcsik Irakban...:)
malacska
2016. augusztus 12. 22:03
érdekes kérdés, h miért látszik ő és csakis ő, egyedül. lehet, h szerkesztő? a másik kérdés, h akárhányszor ránézek a mandire, mindig tele van a primkó kommentjeivel minden. se munkája, se családja, se hobbyja nincs az ilyennek?
Tiszafa
2016. augusztus 12. 19:41
De ugye azt senki nem hiszi el, hogy ez a konfliktus csak két szereplős. Aki eredendően megkavarta a szart a Maidanon, az most per-pillanat kussol, olimpiázik, meg választ. Ha itt a szomszédságban háború lesz, nagyon szar világ lesz. Pláne, ha Románia is, mint 100%-os USA hadműveleti terület, belekeveredik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!