Putyin: Moszkva válaszlépéseket tesz, ha Finnország belép a NATO-ba

2016. július 02. 12:38

Putyin szerint ha Finnország belép a katonai szövetségbe, akkor el kell gondolkodnia azon, hogy az orosz katonák, akiket korábban elvezényeltek a finn határ közeléből, maradnak-e jelenlegi helyükön.

2016. július 02. 12:38

Oroszország válaszlépéseket tesz, ha a semleges Finnország belép a NATO-ba – jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök Sauli Niinistö finn államfővel tartott találkozó utáni közös sajtótájékoztatón - írja az Euronews.

 
„Mit gondolnak, mit fogunk tenni ebben a helyzetben? 1500 kilométerrel odébb állomásoztatjuk majd erőinket? Az, hogyan biztosítják országuk biztonságát és függetlenségét, a finnek döntése. Kétségkívül értékeljük Finnország semleges státuszát” - szögezte le Putyin.
 
A Baltikum feletti légtérben az utóbbi időben gyakoriak voltak az orosz és a NATO-államok légiereje közti súrlódások.
 
Áprilisban egy Balti-tengeren hajózó amerikai rombolótól mindössze néhány méterre repültek el orosz vadászgépek. A Pentagon akkor szakmaiatlannak és provokációnak nevezte az akciót.

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. július 04. 00:05
Lesz meg Magyarorszag ujra orosz gyarmat. Akkor aztan bekemenetelhet a sok agyhalott voros zaszloval. Ahogy mar megszokta...
kiss.istvan770
2016. július 03. 21:58
Az USA ukrajnai provokációjának egyik célja az Oroszország krími támaszpontjának felszámolása volt, ezt Oroszország csak a Krím visszavételével tudta megakadályozni. Következő lépés, hogy Oroszország kijáratát az Atlanti Óceánra a Balti Tenger felől is lezárja, ezért társult Svédország a NATO-val. A NATO tagállam Dániával együtt az USA már lezárhatja a kijáratot. Törökországtól már a Balti államokig terjed a szárazföldi NATO kerítés, Finnországgal az Északi Jeges Tengerig érthet. Orbitális hazugság mindezt az USA-énak tizede katonai költségvetésű Oroszország számlájára írni. A nyugat európai (főként német) technológia, az orosz nyersanyagok és piac összekapcsolása Európában olyan gazdasági fejődést eredményezne, ami veszélyezteti az USA gazdasági vezető szerepét. Ez a vezető szerep a felfutó ázsiai gazdaságok miatt már így is megkopott. Ez a valós oka, amiért az USA katonai erővel és kikényszerített európai szankciókkal le akarja választani Oroszországot Európa gazdaságáról. Oroszország védekező válaszlépései természetesek és remélhetőleg a jövőben is csak a szükséges mértékűek lesznek.
oskar
2016. július 03. 14:12
Oroszfóbiások! Miért akarná Oroszország megtámadbi egy EU államot amely nem NATO tag? Hiszen a sokkal erősebb NATO nem hagyná azt válasz nélkül. Inkább én azt látom ez mögött, hogy az USA fegyverlobbyja nem tud mit kezdeni a békével. Kell ellenség, háborúk mert az nélkül egy kapitalista hadiipar meghal. Ugyanis nincs növekedés.
dobzselaci
2016. július 03. 11:17
valaki már kilőhetné ezt a rossz kgb-s korcsot. kissé uncsi, hogy ilyen senkiházi törpék merő kompenzálásból (tönkre)b*szogatják a világot. a ruszki egy aljanép, abból él, hogy amit kikapar a földből, azt eladogatja. (plusz még amit ellop) amikor nincs ára a portékának, akkor keménykedik, hátha aki otthon éhendögledezik, az nem a korcsot fogja hibáztatni. mi közük a batltikumhoz, mi közük a balti-tengerhez? ki kéne vágni őket kalinyingrádból is, és akkor vodkázhatnának otthon rogyásig, ahogy eddig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!