Hamis vallomást tehetett Clinton a republikánusok szerint

2016. július 12. 09:24

Republikánus bizottsági vezetők azt szeretnék, ha az igazságügyi minisztérium kivizsgálná, nem tett-e Hillary Clinton eskü alatt hamis vallomást a külügyminiszterként használt magán e-mail-szerveréről tartott meghallgatásain. A republikánus képviselők szerint Clinton önmagát hazudtolta meg a meghallgatásokon.

2016. július 12. 09:24

Az amerikai képviselőház két republikánus bizottsági elnöke azzal a kéréssel fordult hétfőn az igazságügyi minisztériumhoz, hogy vizsgálja ki, nem tett-e Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje, eskü alatt hamis vallomást a külügyminiszterként használt magán e-mail-szerveréről tartott meghallgatásain. 

Jason Chaffetz, Utah republikánus képviselője és a virginiai Bob Goodlatte azt állítják, hogy Hillary Clinton önmagát hazudtolta meg az e-mail-botrány kapcsán tartott meghallgatásokon, tavaly ősszel ugyanis egy másik ügyben, az úgynevezett Bengázi-bizottság előtt, ugyanarról a tényről egészen mást mondott.

Hamis vallomás?

Eskü alatt tett vallomásában például Clinton arról beszélt, hogy külügyminiszterként a magán e-mail-fiókjába soha nem kapott és nem is küldött onnan titkosnak minősített tartalmú leveleket, és valamennyi, a munkájával kapcsolatos elektronikus levelet továbbított a külügyminisztériumnak, illetve a minisztérium szerverére.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, James Comey azonban a napokban kongresszusi meghallgatásán azt mondta, hogy Clinton e kijelentései nem feleltek meg a valóságnak. Comey szerint ugyanis a volt külügyminiszter kapott és küldött is titkosnak minősített információkat a magánfiókjából, a magánszerverén keresztül, és három ilyen esetre az FBI ügynökei bizonyítékot találtak vizsgálatuk során. Sőt, több ezer olyan elektronikus levélre bukkantak – mondta –, amelyet Clinton ügyvédjei nem is adtak át az FBI-nak.

Ellentmondások

„Az FBI által összegyűjtött bizonyítékok közvetlenül ellentmondani látszanak eskü alatt tett tanúvallomása több részének is” – fogalmaz a két republikánus képviselő a folyamodványban, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra. Chaffetz és Goodlatte ennek alapján kéri az igazságügyi tárcát, hogy vizsgálja meg: nem vétett-e a törvény ellen Hillary Clinton azzal, hogy eskü alatt hamis vallomást tett a kongresszus előtt. Elemzők mindazonáltal rámutatnak: nem valószínű, hogy a demokrata párti irányítású igazságügyi tárca bármilyen vizsgálatot is indítana Hillary Clinton ellen az ügyben. 

Chaffetz képviselő egyúttal az FBI igazgatójához is kéréssel fordult: tegye lehetővé a kongresszusi tagok számára az FBI-vizsgálat teljes anyagának megtekintését. Goodlatte és a Bengázi-bizottság elnöke, a dél-karolinai Trey Gowdy pedig kétszáz republikánus képviselő aláírásával küldött levelet az FBI igazgatójának, kérve őt annak további és részletes megindoklására, hogy miért nem kezdeményezte Hillary Clinton perbe fogását.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Labancok
2016. július 13. 10:37
ivette33 2016. július 12. 10:33 Te biztosan nem unatkozol. Oválisan, akarom mondani orálisan szopod azt a bizonyost, amit lewinsky!
péterx
2016. július 12. 14:31
Hillarynak az FBI a Lewinski...Monics FBI majd átadja a bizonyítékokat .
simonszól
2016. július 12. 14:28
Ez kizárt.ŐŐŐŐŐ nem hazudik.Ha mégis ,csak demokratikusan hazudik és csak a demokrácia védelmében.ŐŐŐŐ maga egy személyben a haladás a demokrácia a fék és az ellensúly.ŐŐŐ és bandája -republikánusok is-ha barátkoznak csak demokratákkal vagy vagy végtelenül demokrata fasisztákkal-lsd Majdan,vagy egykoron Oszama,hogy az al-Szaudi családig el se menjek.A hazugság náluk tulajdonképpen igazság is lehet,ha ŐŐŐk így döntenek.
csurcsányi
2016. július 12. 12:06
Ebben a családban már hagyománya van az eskü alatti hamis vallomásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!