A Goldman Sachs tanácsadója lesz Barroso

2016. július 08. 22:41

A Goldman Sachs nemzetközi üzletágának tanácsadója, valamint a nem operatív feladatokkal megbízott igazgatósági elnöke lesz José Manuel Barroso, az Európai Bizottság egykori elnöke.

2016. július 08. 22:41

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt vezetője a Goldman Sachs nemzetközi üzletágának tanácsadója lesz, valamint a nem operatív feladatokkal megbízott igazgatósági elnöke – jelentette be az amerikai beruházási bank pénteken.

José Manuel Barroso portugál politikus 2004 és 2014 között volt az Európai Bizottság vezetője, korábban pedig – 2002 és 2004 között – Portugália kormányfőjeként politizált.

A Goldman Sachsot más amerikai beruházási bankokkal együtt érzékenyen érinti a Brexit, az Egyesült Királyság várható kilépése az Európai Unióból, annál is inkább, mert központjuk és munkatársi gárdájuk jó része Londonban van. A Goldman Sachs Internationalnek – amelynek most Barroso lesz az elnöke – szintén Londonban van a központja, és a nagybank hatezer alkalmazottja közül is kevesebb mint ezren dolgoznak az Egyesült Királyságon kívül.    

Michael Sherwood és Richard Gnodde, a Goldman Sachs International két társigazgatója pénteki közleményében meggyőződésének adott hangot, hogy Barroso tanácsaival segíti majd a céget abban, hogy megbirkózzon a „kihívásokkal teli és bizonytalan gazdasági és piaci környezettel”.

José Manuel Barroso érdemének tartják, hogy – pénzügyi segélyalap létrehozásával és szigorított költségvetési politikával – segített az eurozóna túlélésében a 2009 és 2013 közötti adósságválság idején. Ő volt az aláírója a Lisszaboni Egyezménynek is, amely lényegében átalakította az Európai Unió intézményrendszerét azt követően, hogy a hollandok és a franciák elutasították az európai alkotmányt.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. július 11. 02:20
Amelyik út az euhoz vezet minden állomáson az eu bakterei emelik a stop táblát , csak a vak nem látja körbe zárják körüket akárcsak a kommunisták.
Labancok
2016. július 11. 02:18
Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak adott írásbeli válaszában elárulta: Arthur Finkelsteint, a Fidesz kampánytanácsadóját nem világította át az Alkotmányvédelmi Hivatal, orbán cion érdekeket szolgál, ez is ezt bizonyítja! Szarik a magyarokra, a nagyszámú zsidó lakos miatt csinálta a kerítést is, mert leszóltak neki a dohány utcából hogy hát ezek az arabok utálnak minket! Azelőtt csak plakátolt a plazázó magyaridiótáknak
Labancok
2016. július 11. 02:16
Laibach "Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak adott írásbeli válaszában elárulta: Arthur Finkelsteint, a Fidesz kampánytanácsadóját nem világította át az Alkotmányvédelmi Hivatal," És a moszat?
áfonya
2016. július 11. 02:16
""A Goldman Sachs tanácsadója lesz Barroso"" Barosso eljebb bukik igy szok ez lenni összeomlás előtt. Eus vezérek összefonódása hasonlít a nagy kommunista birodalom vezetéshez .Gyeplőt a hurkot húzzák eus nép nyakán keményen,bandájukba a körükbe új alak nem kerülhet be .Vezéreket nem lehet leváltan a vezetésből távozik ha kihal .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!