Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Falludzsa központjába jutott az iraki hadsereg

2016. június 18. 11:54

Az iraki kormányerők behatoltak pénteken az Iszlám Állam terrorszervezet ellenőrzése alatt lévő Falludzsa központjába, és elfoglalták a városháza épületét.

2016. június 18. 11:54

A város környékén hetek óta heves harcok dúlnak. Falludzsa visszaszerzése jelképes győzelem lenne a hadseregnek az iszlamistákkal szemben - írja az Euronews.

 
A hadsereg felszabadította a déli városrészt, így több mint 30 ezren tudtak elmenekülni onnan.
 
- Félelemben éltünk, éheztünk, a gyerekeink megrémültek, amikor az Iszlám Állam vette át a hatalmat. Letartóztatták a férfiakat, zaklatták a nőket, senkit sem tiszteltek – mondta egy asszony a csatornának.
 
Falludzsa központjában még mindig mintegy 50 ezer civil lehet, akiket az Iszlám Állam védőpajzsként használhat.
 
A szélsőséges szervezet két éve tartja ellenőrzése alatt a várost. Ez az utolsó nagyváros Irak nyugati részén, amelyet a kormánycsapatok még nem tudtak visszafoglalni.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. június 18. 16:53
Hát ez az, hogy még ha győzne is az irkai hadsereg, az is csak jelképes. Már több mint egy évtizede küzdenek a "nyugat" és helyi segéderőik Falludzsáért aztán még mindig nem az övék. Ez a hányadik falludszai csata is éppen?
kjkj945
2016. június 18. 12:41
http://azatlasz.hu/kepek/201511/iszlam_allam_terulete.jpg
biga0771
2016. június 18. 12:19
Vajon hány robbantgató jutott ki a 30-ezerrel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!