Vége a huzavonának: új választások lesznek Spanyolországban

2016. április 28. 09:38

A spanyol király négy hónap után úgy látta: itt most már biztosan nem fognak tudni megegyezni a kormányalakításról a pártok, ezért új választásokat rendelt el.

2016. április 28. 09:38

Előre hozott választások lesznek Spanyolországban, várhatóan június 26-án, bár a dátumot még nem jelentette be VI. Fülöp király, aki az elmúlt négy hónap eseményeinek fényében látta úgy: esélytelen a kormányalakítás.

A decemberi parlamenti választásokon egyik párt sem szerzett abszolút többséget, a koalíciós tárgyalások pedig rendre kudarcba fulladtak.

Ugyanakkor arra sincs biztosíték, hogy az új választások feloldják a patthelyzetet, hiszen elképzelhető, hogy hasonló erőviszonyokat hoz az új választás eredménye is.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. április 28. 15:33
"A spanyol király négy hónap után úgy látta: itt most már biztosan nem fognak tudni megegyezni a kormányalakításról a pártok, ezért új választásokat rendelt el." Mert megtehette. Bezzeg a haladó Magyarországon, ahol nincsen avítt királyság, ilyent nem tehet a felvilágosult köztársasági elnök! Meg úgy általában semmit sem tehet önállóan, a parlament és a kormány alá van rendelve. Ennél a királyság is jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!