Súlyos robbanás Indiában

2016. április 10. 10:34

Több mint százan meghaltak és legalább kétszázan megsebesültek Indiában, amikor egy ünnepség során egy eltévedt petárda felrobbantotta a tűzijáték-raktárat.

2016. április 10. 10:34

Több mint százan meghaltak és kétszáznál is többen megsebesültek India legdélebbi szegletében, Kerala állam Paravur nevű városában szombat éjjel, miután egy eltévedt petárda miatt egyszerre robbant fel egy egész raktárnyi tűzijáték-rakéta – írja az euronews.

A tragédia egy templomi ünnepségen történt. A paravuri Puttingal templomban és környékén több ezren gyűltek össze az ilyenkor szokásos tűzijátékra. Az ünnep és a látványosság éjfélkor kezdődött, és hosszú órákon keresztül minden rendben zajlott, de fél négy körül egy eltévedt petárda lángra lobbantotta a hindu újévre félretett sok száz rakétát.

A detonációt kilométerekkel távolabb is lehetett érzékelni, a BBC szerint az egyik áldozatot egy repülő betondarab találta el motorozás közben a templomtól egy kilométerre. A holttestek egy része annyira elszenesedett, hogy csak DNS-teszttel lehet majd azonosítani őket. A templom egyik épülete összeomlott.

A sérültek közül sokan válságos állapotban vannak – őket Kerala állam fővárosába vitték, a politikai elit számára fenntartott kórházban látják el. Az indiai kormányfő, Narendra Modi már úton van Paravurba. Hajnali Twitter-bejegyzésében szigorú vizsgálatot ígért. A kormányfő azt is közölte: minden halálos áldozat után 3000 dollárt fizet a hozzátartozóknak az állam, a sérültek 750 dollárt kapnak.

A újévi tűzijátékot a hatóságok idén nem engedélyezték. A döntést lakossági panaszokkal, illetve azzal indokolták, hogy az adott körülmények között a tűzijátékot nem lehet biztonságosan lebonyolítani.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2016. április 11. 17:21
A hülyeség a legnagyobb terrorizmus.
Morgen
2016. április 10. 23:18
Szörnyű tragédia! Ilyen felelőtlenségre nincsenek szavak. Sajnálom az áldozatokat és a családjukat.
avmanster
2016. április 10. 21:51
ahogy azt a tigris mondaná: "ezek az emberek piszkosul elszaporodtak. ritkítani kell az állományt".
Békanász a hasadon
2016. április 10. 19:06
Ez olyasmi, mint a böszme augusztus huszadikai tüzijátéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!