Pert nyert Norvégiában a tömeggyilkos Breivik

2016. április 20. 19:58

A bíróság szerint sem megfelelőek a 77 embert megölő neonáci Breivik fogvatartási körülményei, ezért részben helyt adott a kifogásainak.

2016. április 20. 19:58

Pert nyert a norvég állam ellen Anders Behring Breivik. A neonáci, 77 embert megölő tömeggyilkos börtönkörülményeit kifogásoltak. A bíróság részben helyt adott a követeléseinek, és kimondta: valóban nem megfelelőek a fogvatartási körülményei. Ugyanakkor kimondta azt is, hogy Breivik családi és a magánélethez fűződő jogai nem csorbulnak.

Nem elég jó a Playstation 2

Breivik többek között azt kifogásolta, hogy csak Playstation 2-je van, miközben ennél már van újabb verzió is; hogy nem megfelelőek a mikrohullámú sütőben melegített ételek; hogy csak műanyag evőeszközökkel ehet és hogy gyakran hideg a kávéja.

77 embert ölt meg

Anders Breivik 2011 nyarán 77 embert ölt meg pár óra leforgása alatt. Először autóba rejtett pokolgépet robbantott a norvég fővárosban, aztán áthajózott Utoya szigetére, és tüzet nyitott a norvég munkáspárt ifjúsági táborában. Tettéért a legmagasabb büntetési tételt, 21 év börtönt kapott.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. április 21. 11:29
Nem esik le nekik hogy Breivik ezt szandekosan csinalja, direkt uz gunyt a rendszerbol?
Potymog
2016. április 21. 10:33
"A bíróság részben helyt adott a követeléseinek, és kimondta: valóban nem megfelelőek a fogva tartási körülményei." A hajléktalanokat hogyan látják el Norvégiában? Különbek a körülményeik? Mert ha nem, akkor nem lett volna szabad helyt adni a tömeggyilkos követeléseinek! Szerintem egy hajléktalannak jobb ellátás kéne, hogy járjon, mint egy tömeggyilkosnak.
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2016. április 21. 08:39
Remélem, legalább az őrei között van néhány, aki belevizel a reggeli kávéjába ennek a rohadéknak.
Lotti
2016. április 21. 07:51
Látlelet a "fejlett nyugat" szuicid viselkedéséről. Más, "elmaradott" társadalmak esetében hasonló jelenség nem figyelhető meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!