Párizsban akartak robbantani a brüsszeli terroristák

2016. április 10. 11:53

Nem Brüsszelben, hanem Párizsban terveztek merényletet elkövetni a brüsszeli robbantásokat elkövető dzsihadista csoport tagjai, azonban végül a belga fővárosban robbantottak, mert a nyomozók egyre közelebb kerültek hozzájuk – jelentette be a belga főügyészség. A belga sajtó szerint a párizsi és a brüsszeli merényletek összes gyanúsítottját elfogták vagy megölték a hatóságok.

2016. április 10. 11:53

A brüsszeli robbantásokat elkövető dzsihadista csoport Párizsban akart újabb merényleteket elkövetni, de mivel egyre közelebb kerültek hozzájuk a nyomozók, úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább, hanem a belga fővárosban követnek el öngyilkos merényleteket – közölte a belga főügyészség vasárnap.

A nyomozás számos eleme azt mutatja, hogy a brüsszeli terrorista sejt azt tervezte, Párizsban követ el merényleteket. Több társuk letartóztatása ugyanakkor arra késztette őket, hogy ne várjanak tovább és Brüsszelben kövessenek el öngyilkos robbantást. Az ügyészség arról számolt be, hogy bizonyított kapcsolat van a 130 halálos áldozatot követelő Párizsban és a 32 áldozattal járó Brüsszelben elkövetett támadások kitervelői és elkövetői csoportjai között.

Mohamed Abrini, a kalapos férfi

A novemberben Párizsban, illetve a márciusban Brüsszelben elkövetett terrortámadások egyik fő gyanúsítottját, Mohamed Abrinit pénteken fogták el Brüsszelben. Megerősítették, hogy a párizsi támadások óta keresett Abrinit terrorcsoportban való tevékenységgel és terrorista gyilkosságokban való részvétellel vádolják, aki bűntársa a párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak.

A férfi kihallgatásán elismerte, hogy ő az a „kalapos férfi”, aki a két öngyilkos merénylővel együtt látható azon a biztonsági kamerafelvételen, amely március 22-én a brüsszeli Zaventem repülőtéren készült, nem sokkal a robbantások előtt.

A belga sajtó szerint mindenkit elfogtak, vagy megöltek a hatóságok

A belga ügyészség szombati tájékoztatása szerint szintén terrorizmussal gyanúsítanak egy Osama K. nevű férfit, akit a helyi média a svéd állampolgárságú Osama Krayemként azonosított. Őt a Maelbeek metróállomásban önmagát felrobbantó Khalid el-Bakraoui társaságában látták a merénylet előtt.

Vele kapcsolatban pénteken az ügyészség szóvivője elmondta, hogy 2015 októberében egy Salah Abdeslam által bérelt autóval a németországi Ulmból hozták Belgiumba, és ő volt az, akit egy áruház belső kamerarendszere rögzített, miközben a repülőtéren elkövetett robbantásos merényleteknél használt táskákat megvásárolta.

A tájékoztatás szerint két ruandai állampolgárságú férfit is őrizetben tartanak, míg a pénteken Mohamed Abrini társaságában elfogott két másik embert kikérdezésük után szabadon engedték.

A belga sajtó összesítése szerint a pénteki brüsszeli őrizetbe vételekkel a hatóságok elfogták vagy megölték a párizsi és a brüsszeli merényletek összes ismert gyanúsítottját.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. április 10. 14:27
Eközben Norvégiában: Egy sajnálatos eseményről, és annak utóhatásáról számolt be az angol Daily Mail. Mintegy öt évvel ezelőtt szörnyű bűncselekmény áldozata volt egy norvég fiatalember, bizonyos Karsten Nordal Hauken, akit egy Szomáliából érkezett migráns brutális módon megerőszakolt. A tettest elfogták, és négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték. Az elkövető leülte a büntetését, majd cselekedete következtében kiutasították őt a norvég hatóságok. Nordal Hauken, aki egyébként a helyi fiatal szocialisták pártjának a tagja, és aki mellesleg saját bevallása szerint „feminista” és „antirasszista”, elmondta a véleményét ennek kapcsán. Hauken leszögezte, hogy ő heteroszexuális férfi, akit megerőszakolt egy szomáliai menedékkérő. Bár az élete tönkrement, mégis bűnösnek érzi magát, mert támadóját kiutasítják az országból. Azt hitte, hogy megkönnyebbülést és boldogságot fog érezni, hogy végleg eltűnik az életéből, de rá kellett jönnie, hogy ez nincs így, bűntudata van. Érzése szerint a norvég állam túl kemény bosszút állt miatta, és ő az oka annak, hogy a börtönévek után egy sötét és bizonytalan jövő vár megerőszakolójára Szomáliában. A világ igazságtalan, erőszaktevője pedig voltaképpen csak a háború és a kétségbeesés hatásának a „terméke” – vonta le a tanulságot a szocialisták fiatal párttagja.
Hora
2016. április 10. 14:04
http://napimigrans.com/friss-az-amerikai-hadsereg-kiszabaditott-37-szexrabszolgat-az-iszlam-allam-fogsagabol/ lásd kép.:))
Hora
2016. április 10. 14:01
A menekültek közt egyre több például a bangladesi, ami előrevetíti, hogy hamarosan India vidéke is "bekapcsolódhat" a globális migrációba. Örüljetek.
Peter8811
2016. április 10. 13:50
A párizsi terroristák meg Brüsszelben akartak robbantani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!