Ismét kurd állásokat bombázott a török légierő

2016. április 21. 16:10

Két területen tíz vadászbombázóval mért megsemmisítő csapásokat a török légierő a Kurdisztáni Munkáspárt állásaira. A támadások azt követően kezdődtek, hogy Recep Tayyip Erdogan elnök a közelmúltban kijelentette: eljárt az idő a Kurdisztáni Munkáspárttal való megbékélés felett, a lázadók vagy megadják magukat, vagy „ártalmatlanítják” őket, más út nincs.

2016. április 21. 16:10

A szakadár Kurdisztáni Munkáspárt hadállásait bombázta csütörtökön a török légierő az ország délkeleti részében – közölte a török haderő.

A két légi akció közül az egyiket a Hakkari tartománybeli Daglica vidékén, a másikat Sirnak tartomány Uludere körzetében hajtották végre.A támadásokban összesen 10 F-16-os vadászbombázó vett részt, amelyek megsemmisítő csapást mértek a célpontokra.

A török haderő az utóbbi hónapokban rendszeresen támadta a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországot. Recep Tayyip Erdoğan török elnök a közelmúltban azt mondta: eljárt az idő a Kurdisztáni Munkáspárttal való megbékélés felett, a lázadók vagy megadják magukat, vagy „ártalmatlanítják” őket, harmadik út nincs. Az államfő akkor megfogadta, hogy pontot tesz a kurdok 1984 óta zajló fegyveres felkelésének végére.

Törökország délkeleti részében két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között. A török haderő december óta átfogó katonai akciót hajt végre a kurd autonómiáért küzdők ellen. A három évtizedes konfliktusban már mintegy negyvenezren vesztették életüket.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. április 21. 18:03
A törökök bombázzák Délkelet-Törökországot.
Gombóc XVI. Artúr
2016. április 21. 17:31
Esetleg Németország szállíthatna Törökországnak lőszert is, mert Muttinak mostanában annyira nagyon fontos a jó kapcsolat Erdogánnal...
Akitlosz
2016. április 21. 16:53
Helyes. Így kell bánni a kommunistákkal. A kommunisták internacionalista nemzetellenes társaság, így a kommunistáknál sohasem a nemzetiség számít elsősorban.
paraklétosz
2016. április 21. 16:31
A zúnió szabad kezet adott nekik. Merkel asszony úgy jár Sztambulba, mint annak idején a vazallus fejedelmek kifizetni a dézsmát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!