A brüsszeli lövöldözés miatt is vádat emeltek Abdeslam ellen

2016. április 21. 15:46

Salah Abdeslam ellen lőfegyveres támadás miatt is vádat emeltek Brüsszelben. A párizsi terrortámadás kitervelőjét a március 15-i lövöldözés miatt vádolják. A tűzpárbajban négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt. Bár Abdeslamnak akkor sikerült elmenekülnie, három nappal később őrizetbe vették.

2016. április 21. 15:46

Lőfegyveres támadás miatt is vádat emeltek a párizsi merényletek egyik fő felelősének tartott Salah Abdeslam ellen csütörtökön Brüsszelben - közölte Abdeslam védőügyvédje.

Sven Mary arról tájékoztatott, hogy a párizsi terrortámadások kitervelésével is vádolt védencét ezúttal gyilkossági kísérlettel vádolták meg a brüsszeli Forest negyedben március 15-én lezajlott lövöldözés miatt. A márciusi tűzpárbaj a hatóságok párizsi merényletek felderítését célzó művelete közben robbant ki.

A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt, két másik – köztük Abdeslam – pedig elmenekült. Az összecsapást követő házkutatások során megtalálták Abdeslam ujjlenyomatát.

A párizsi terrortámadás feltételezett kitervelőjét három nappal később vették őrizetbe, s már az elfogását követő napon vádat emeltek ellene a párizsi merényletekben játszott szerepe miatt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!