Tusk: Sikeresek voltak a közös uniós intézkedések

2016. március 09. 14:54

Az Európai Tanács elnöke szerint az, hogy véget ért a migránsáradat a nyugat-balkáni útvonalon, a közös uniós intézkedéseknek köszönhető, és nem pedig az egyoldalú tagállami lépéseknek. A volt lengyel miniszterelnök emellett köszönetet mondott a nyugat-balkáni országoknak.

2016. március 09. 14:54

Véget ért a migránsáradat a nyugat-balkáni útvonalon, és ez nem az egyoldalú tagállami lépéseknek, hanem a közös uniós intézkedéseknek köszönhető – közölte szerdán az egyik népszerű közösségi oldalon Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. A volt lengyel miniszterelnök emellett köszönetet mondott a nyugat-balkáni országoknak, amiért végrehajtották a migrációs válság kezelését célzó, átfogó uniós stratégia rájuk eső részét.

Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia rendkívüli intézkedéseket vezetett be határán. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaikhoz érkező menekülteket, vagyis a belépőknek érvényes dokumentumokkal és vízummal kell rendelkezniük, vagy az adott országban kell menekültstátust kérniük. A görög-macedón határon, Idomeninél található táborban ugyanakkor továbbra is mintegy 15 ezren várakoznak arra, hogy folytathassák útjukat Nyugat- és Észak-Európa felé.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2016. május 02. 21:00
Na, ez a marha megérdemelne egy jó pofán vágást! Semmilyen döntés nem született te Merkel seggnyaló! Merkel hallani sem akar a határok lezárásáról! A török törli ki most Merkellel éppen a szaros fenekét! Itt tartotok! Legelőször is a macedónoknak köszönhető, hogy ez a határzár folyamat elkezdődött, és úgy csatlakoztak hozzájuk a szerbek, horvátok, szlovének. (most a jelen helyzetről írok, a V4-k más téma) Egyszerűen hihetetlen, hogy ezek a szarrágók, akik képesek Európát odadobni koncként a törököknek, van pofájuk még megszólalni is! Te szerencsétlen marha! Menj és mosd a török szaros gatyáját amibe belefogtál! Európa áruló, Merkelhitler seggnyaló!
tango47
2016. március 18. 11:57
Hogy ez egy mekkora marha! Beszéljünk egy hónap múlva arról,hogy merre járnak akkor a migráncsok! Az EU eddig csak deklarációkat adott ki, amik eddig sohasem váltak be.
Antigoné
2016. március 11. 11:04
Ez a Tusk is agymosott lett Brüsszelben.
kiss.istvan770
2016. március 10. 10:29
„Véget ért a migránsáradat a nyugat-balkáni útvonalon … Idomeninél … mintegy 15 ezren várakoznak arra, hogy folytathassák útjukat Nyugat- és Észak-Európa felé.” Ez nagyszerű, az a 15 ezer szépen hazamegy, mert az EU megállapította, hogy véget ért. A következő lépés: Az EU illetékesei döntenek, hogy nyáron sosem esik eső és süt a nap Európa turisták által kedvelt helyein, a mezőgazdasági területeken pedig akkor esik, amikor a növényeknek kell. A bevándorlók közti terroristák pedig báránnyá változnak, de szép lesz az élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!