„Shut up!” RMDSZ-es kontra görög neonácik

2016. március 03. 11:22

Egymásnak esett az RMDSZ-es Sógor Csaba EP-képviselő és egy csapat üvöltöző görög neonáci az Arany Hajnal pártból, akiknek nem tetszett, hogy a görögországi török kisebbségről esik szó.

2016. március 03. 11:22

A T-Rex blog arról számol be: Lamprosz Fontulisz, a görögországi neonáci Arany Hajnal párt EP-képviselője üvöltözni kezdett egy konferencián, amit Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő szervezett.

Az Egyesülési szabadság Görögországban – joghézag az európai kisebbségi jogok terén címmel tartott konferenciát megelőzően a szélsőjobboldali Arany Hajnal görög párt kifejezte a nemtetszését a konferencia kapcsán: arra hivatkoztak, hogy Görögországban nem létezik török kisebbség.

Fontulisz a konferencián is üvöltözve közölte, hogy országában nincs is ilyen kisebbség. Sógor Csaba úgy reagált: ilyen viselkedést nem tolerál, majd egyértelműsítette álláspontját: „Fogd be és tűnj el!” A görög neonáci EP-képviselők aztán el is hagyták a termet.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. március 05. 06:53
Nem tudom, hogy van e török kisebbség Görögországban de az Örmény Holokauszt idején volt. A törökök nem csak az örményeket akarták kiírtani hanem a görögöket is. Amikor a törökök elkezdték írtani a görögöket akkor a görögök megüzenték nekik, hogy amit a törökök csinálnak a Törökországi görökökkel, az ók is megcsináják a Görögországi törökökkel. A törökök meghátráltak és nem volt görög népírtás. Feltételezem, hogy 1915 óta a Görögországi törökök hazamentek ahogy a Törökországi görögök is. A görögök bizonyára igazat mondtak amikor azt mondták, "hogy Görögországban nem létezik török kisebbség." De akkor se magyar téma és nem értem miért erősködik az RMDSZ. Van elég bajuk a magyaroknak a tőlünk ellopot területeken.
Mindjárt
2016. március 05. 06:42
Van aki érti ezt? Nincs más dolguk a "magyar" képviselőknek minthogy bele dugják az orrukat a görögök belso dolgaiba? Miért nem foglalkznak a magyarok védelmével?
Nagytestver
2016. március 03. 20:30
Sógor Csaba nagyra nőtt előttem. Elmondta a görögnek, hogy ugyanezt művelték-művelik a tótok és románok is. Az erdélyi magyarság méltó és bátor képviselője Csaba!
poklond
2016. március 03. 18:32
Vajon ez az RMDSZ-es képviselő az erdélyi magyarságért is így kiállt volna-e, vagy csak egyszerűen a stílus zavarta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!